Αλεξανδρούπολη: Τέλος εποχής για την παράταξη ΑΝΑΣΑ

Νέα ήθη εισάγονται πλέον στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης, αφού είναι η πρώτη φορά -τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον- που καταγράφεται περιστατικό διαγραφής επικεφαλής παράταξης από τα υπόλοιπα εκλεγμένα μέλη της.

Ο λόγος φυσικά για την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” ο επικεφαλής της οποίας -δηλαδή ο Παύλος Μιχαηλίδης- διεγράφη με κοινή απόφαση των υπολοίπων πέντε (Κυριάκος Αραμπατζής, Γιάννης Καρυπίδης, Τασος Σεραφειμίδης, Γιώργος Πασσιάς, Πέτρος Κυριακίδης), οι οποίοι επικαλούνται δέκα λόγους για τους οποίους τον κρίνουν ακατάλληλο γι’ αυτή τη θέση.

Τα μαύρα σύννεφα είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από την “ΑΝΑΣΑ” λίγο μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, που ως παράταξη την κατέταξαν στην τρίτη θέση (με πρώτη την παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη και δεύτερη την παράταξη του Γιάννη Ζαμπούκη) και η διάσταση των απόψεων έγινε προφανής από την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία ο κος Μιχαηλίδης εξοβελίστηκε μία καρέκλα πιο μακριά από τους υπόλοιπους τέσσερις συμβούλους (ο πέμπτος, ήτοι ο κος Αραμπατζής κάθεται ούτως ή άλλως στην πτέρυγα των αντιδημάρχων, αφού είναι ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών).

Μετά και από αυτή την “επίσημη” εξέλιξη ο Παύλος Μιχαηλίδης είναι πια ένας ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος ενώ οι υπόλοιποι πέντε αποτελούν την παράταξη “ΑΝΑΣΑ” με επικεφαλής -όπως έχουν αποφασίσει- τον Γιάννη Καρυπίδη δεδομένου ότι πήρε τις περισσότερες ψήφους από όλους. Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι από τους πέντε εναπομείναντες της “ΑΝΑΣΑ” μόνο οι δύο υπήρχαν σε αυτήν κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι προσθήκες των εκλογών του 2019.

Βαγγέλης Λαμπάκης: “Διαίρει και Βασίλευε στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τη διάσπαση της “ΑΝΑΣΑ” σχολίασε δηκτικά μέσα από τον λογαριασμό της παράταξης του στο Facebook, ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, κάνοντας λόγο για “διαίρει και βασίλευε”. Το σχόλιο του:

“Με λύπη πληροφορήθηκα από τα τοπικά ΜΜΕ ότι το ρήγμα στην παράταξη “Ανασα” είναι πλέον οριστικό με τον Παύλο Μιχαηλίδη να ανεξαρτητοποιείται και τους υπόλοιπους πέντε να αποτελούν μία ομάδα.
Η πολιτική μου στάση και θέση είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές που πρέσβευε η συγκεκριμένη παράταξη κατά την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, όπως θα θυμάστε άλλωστε, όλοι.
Αυτό όμως δεν μου επιτρέπει να κλείσω τα μάτια και να μην δω την ευθύνη που έχουν οι υπηρέτες της λογικής “Διαίρει και Βασίλευε” μέσα στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης στη διαμόρφωση της νέας τάξης στα πράγματα.
Ο κατακερματισμός παρατάξεων εξυπηρετεί καταφανώς τους μη έχοντες πλειοψηφίες και υπηρετεί τη δημιουργία λυκοφιλιών που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν τη Δημοκρατία και αυτό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε όλοι οι αιρετοί: το κοινό συμφέρον”