12.5 εκ € για την κατασκευή υδροηλεκτρικού φράγματος στην Ορεστιάδα!

Μία είδηση που αναμένεται να “συζητηθεί” έδωσε μέσω της ελληνικής υπηρεσίας του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, λέγοντας ότι ο δήμος Ορεστιάδας θα είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που θα κατασκευάσει και θα διαχειρίζεται ένα υδροηλεκτρικό φράγμα!

Σημείωσε δε ότι το έργο θα είναι έτοιμο σε βάθος τετραετίας, θα γίνει στο φράγμα του Κυπρίνου απέναντι από το βουλγαρικό Ιβαΐλοβγκραντ και θα στοιχίσει 12.5 εκ ευρώ. Το 75% της χρηματοδότησης έχει εξασφαλιστεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το υπόλοιπο ως δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

«Περιμένουμε εντός του Οκτωβρίου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες από το αρμόδιο υπουργείο και το φράγμα θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ. Θα είναι έτοιμο και θα λειτουργεί μέχρι το τέλος της τετραετίας», ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.

Τα έσοδα για το δήμο Ορεστιάδας από τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού φράγματος θα είναι σημαντικά, αφού όπως τονίζει ο κ. Μαυρίδης με ετήσιο λειτουργικό κόστος περίπου 100.000 ευρώ, ο τζίρος για επτάμηνη λειτουργία έχει υπολογιστεί στα 1,8 εκατ. ευρώ.