Αυτός είναι ο Εύζωνας που “έκλεψε” τις καρδιές των Ξανθιωτών

Την 100η επέτειο της ελευθερίας της γιόρτασε την Παρασκευή 04/10 η Ξάνθη και για την απόδοση τιμών στην ιστορική επέτειο, στη θρακιώτικη πόλη παρήλασαν μέλη της Προεδρικής Φρουράς ή αλλιώς Εύζωνες.

Αυτό που έκανε την παρέλασή τους ακόμη πιο συγκινητική όμως, ήταν το γεγονός ότι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες οι Εύζωνες παρήλασαν κανονικά (όπως όλοι οι στρατιωτικοί ουλαμοί) προκαλώντας τον ενθουσιασμό όσων παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

https://www.facebook.com/reportal.gr/videos/499276297296865/

Ένας από αυτούς τους Εύζωνες όμως, ο Βασίλης Σδράλης, κέρδισε μία πιο ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Ξανθιωτών αφού με μία ανάρτηση του στο Facebook, περιέγραψε τα συναισθήματά του εκείνης της ημέρας:

“Και έχουμε μείνει μόνοι μας, μέσα στη βροχή κάνοντας μια ώρα ακινησία, και το κοκκινο χρώμα από το φαριο να τρέχει στα μάτια μας, τα τσαρούχια μας να κολυμπάνε μέσα στο νερό , τα λευκά μας να έχουν γίνει 2 φορές πιο βαριά ,αλλά εμείς να μην νιώθουμε τίποτα,να περιμένουμε πως και πως να παρελασουμε,να περιμένουμε, περιμένουμε να σπάσουμε τα πόδια μας για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που ήταν εκεί για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πετούσαν τις ομπρέλες τους για να μας χειροκρότησουν ,για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που μας πετούσαν ροδοπέταλα από τα μπαλκόνια,για τους ΕΛΛΗΝΕΣ που μας άφησαν Δάφνινο στεφάνι για να περάσουμε από πάνω , για αυτούς τους ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΠΑΜΕ ,ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΎΣ ΠΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΣΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΈΛΛΗΝΑΣ!!!
#evzonesofgreece

Φυσικά η ανάρτησή του έγινε “viral” αφού έχει κάνει πάνω από 1.500 κοινοποιήσεις από την ώρα που ανέβηκε – όλες τιμητικές ή με έκφραση ευγνωμοσύνης.

Τον νεαρό Εύζωνα συνάντησε κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ενώ στην Ξάνθη για τις επετειακές εκδηλώσεις βρέθηκε στις 4/10 και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.