Αλεξανδρούπολη: Πόσο ασφαλείς είναι οι σχολικές αυλές;

Ένα ερώτημα που έχει συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν εγείρει για ακόμη μία φορά η Ένωση Γονέων Μαθητών Αλεξανδρούπολης μετά και το μπουρίνι της Παρασκευής 04/10 συνεπεία του οποίου καταγράφηκαν πτώσεις πολλών δέντρων σε όλη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Ένα από αυτά έπεσε και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, σε ώρα που το σχολικό πρόγραμμα είχε τελειώσει μεν, αλλά λειτουργούσε το ολοήμερο και ως εκ τούτου η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας ότι Θεωρούμε απαγορευτικό να αναμένουμε να συμβεί ένα σοβαρό ατύχημα για να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες συντηρήσεις και επισκευές, προκειμένου να διασφαλιστεί η καταλληλότητα όλων των σχολικών χώρων”.

Το βασικό ζητούμενο της Ένωσης είναι “να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και παρεμβάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμου σε όλα τα πεδία που αφορούν στην ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού: δέντρα, στατικότητα κτηρίων και τοιχίων, καταλληλότητα αθλητικών υποδομών (π.χ. μπασκέτες, εστίες, παιδικές χαρές), στεγανότητα, αντιπυρική προστασία”.