Η Τουρκία τρολάρει την Ελλάδα για την προσάραξη της φρεγάτας στη Σαμοθράκη

Το εθνικό της πρακτορείο ειδήσεων (ήτοι το Anadolu) επιστράτευσε η Τουρκία για να τρολάρει την Ελλάδα για το ατύχημα που συνέβη στο ναυτικό σκέλος της άσκησης “Παρμενίωνας 2019” όταν τα ξημερώματα της Παρασκευής 04/10 η φρεγάτα “Έλλη” προσάραξε στα αβαθή της Σαμοθράκης.

Το anadolu σημειώνει ότι ενώ η άσκηση είχε σκοπό να στείλει “ηχηρό” μήνυμα στην Τουρκία, τελικά αποτέλεσε “ντροπή” για τον ελληνικό στρατό.

Διαβάστε τη μετάφραση του δημοσιεύματος:

Μια ελληνική φρεγάτα προσάραξε σε αβαθή, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης μεγάλης κλίμακας στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ

Η ελληνική φρεγάτα “Έλλη” συμμετείχε σε άσκηση απόβασης στις ακτές της Σαμοθράκης, ωστόσο γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής προσάραξε στα αβαθή του νησιού, αναφέρει η εφημερίδα “τα Νέα”. 

Λόγω του ατυχήματος, το ναυτικό κομμάτι της άσκησης ακυρώθηκε και η φρεγάτα αποκολλήθηκε τρεις ώρες αργότερα, αναφέρει το “Έθνος”. 

Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα και η άσκηση συνεχίστηκε κανονικά. 

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, η στρατιωτική άσκηση “Παρμενίων” ήταν ανοιχτή σε δημοσιογράφους και επίσημους προσκεκλημένους, συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που την παρακολούθησε. 

Η άσκηση έγινε κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην Δυτική Θράκη και είχε στόχο να στείλει ένα “ηχηρό” μήνυμα στην Άγκυρα: ωστόσο, το ατύχημα προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στον ελληνικό στρατό, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ελληνικών ΜΜΕ. 

Και δείτε εδώ την δημοσιεύση του Anadolu