Ένα δείγμα από τους “θησαυρούς” του Θρακικού Πελάγους

Έναν ροφό βάρους 20 κιλών έπιασαν πριν από λίγες ημέρες ο Θέμης και η Ντίνα, όπως βλέπουμε στο λογαριασμό τους στο Facebook. Ο ροφός συνελήφθη με τη μέθοδο ψαρέματος “καθετή”, που όπως λεν αυτοί που ξέρουν είναι το “α” του ψαρέματος.

Το βίντεο τους είναι δημοσιευμένο στο youtube, από όπου το “αλιεύσαμε” κι εμείς και το μοιραζόμαστε μαζί σας, ως ένα τυπικό δείγμα των “θησαυρών” του Θρακικού Πελάγους:

Το ψάρεμα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ασχολία για πολλούς κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, όπως και βιοποριστικό επάγγελμα με το Θρακικό Πέλαγος να αποτελεί ένα πεδίο δράσης μεγάλο και πλούσιο. Την ίδια ώρα βέβαια, αυτό το πέλαγος έχει γίνει πολλές φορές “πεδίο μάχης” για τους ψαράδες του Έβρου και της Τουρκίας, προφανώς λόγω της μεγάλης του βιοποικιλότητας.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, υπάρχουν κι εκείνοι που είτε από αμέλεια, είτε από επιλογή δεν σέβονται τους ζωντανούς οργανισμούς της θάλασσας, όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, που έστειλε αναγνώστης του “R”. Μία νεκρή χελώνα στην παραλία της στροφής Εγνατία, η οποία δυστυχώς δεν είναι η πρώτη.