Έρχεται ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ για το χρυσό

Την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τέσσερα θέματα, ένα εκ των οποίων θα είναι η επένδυση χρυσού. Στην 11η συνεδρίαση του οργάνου και ουσιαστικά στην πρώτη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε στο θέμα ακροθιγώς, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος από την 84η ΔΕΘ είχε πει ότι μιλάει με την Eldorado Gold για ενδεχόμενη επέκταση της επενδυτικής της δραστηριότητας στη Θράκη, αλλά εφόσον υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έπεισε όμως την αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η θέση της οποίας ήταν από καιρό γνωστή και έτσι η κίνηση Τοψίδη ήταν σχεδόν αναμενόμενη. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και της παράταξης Περιφερειακή Σύνθεση προσκόμισε στο προεδρείο αίτημα διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης υπογεγραμμένο από 22 Συμβούλους. Στην ίδια συνεδρίαση μάλιστα θα συζητηθούν άλλα τρία θέματα που η αντιπολίτευση θεωρεί σημαντικά και τα οποία η παράταξη Μέτιου δεν ενέταξε στην ημερήσια διάταξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της αντιπολίτευσης.

Με τις ευλογίες της Χρυσής Αυγής 

Η πρώτη συνεδρίαση της περιόδου πάντως, σίγουρα δεν ήταν καλή. Η ένταση κυριάρχησε πολλές φορές στην αίθουσα, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το “δεκανίκι” της παράταξης Μέτιου που δεν είναι άλλο από την παράταξη που συμμετείχε στις εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Και, ακόμη κι αν πει κάποιος ότι η Χρυσή Αυγή πλέον πνέει τα λοίσθια, οι άνθρωποι που κυοφόρησαν και διέδωσαν τις ιδέες της είναι εδώ, είναι εκλεγμένοι (δύο εξ αυτών τουλάχιστον) και τείνουν χείρα βοηθείας στην παράταξη που υποστήριξε παντί τρόπω η Νέα Δημοκρατία.

Ο συσχετισμός πάντως ήταν αναπόφευκτος και οι συνειρμοί πολλών συμβούλων εκφράστηκαν φωναχτά, όταν οι δύο της Χρυσής Αυγής στήριξαν τις προτάσεις Μέτιου, ειδικά στα θέματα επιλογής προσώπων σε δύο επιτροπές.

Το αν και κατά ποσο αυτή η “συνεργασία” θα συνεχιστεί, θα το δείξει η ιστορία.