Και οι εθνοφύλακες του Δέλτα “στα όπλα” λόγω Παρεμενίωνα

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται αυτές τις ημέρες και οι Εθνοφύλακες του Δέλτα του Έβρου, που συμμετέχουν στις ασκήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης “Παρμενίων 2019”, η τελική φάση της οποίας θα γίνει την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου, στο πεδίο βολής “Ψηλός Στάλος” στα Λάβαρα, με την παρουσία μάλιστα και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι φωτογραφίες πάντως που ανεβάζουν στα προφίλ τους οι άνθρωποι του Δέλτα δείχνουν ότι το “ηθικόν είναι ακμαιότατο” καθώς και ότι υπηρετούν με ζέση το καθήκον με το οποίο έχουν επιφορτιστεί – αυτό της Εθνοφυλακής. Η άσκηση στην οποία συμμετέχουν έχει την κωδική ονομασία “Εμμανουήλ Μινωτάκης”.

Εν τω μεταξύ, μέσω του Συλλόγου τους “Ανήσιο Δέλτα” ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη και μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Καμηλάρης είναι αυτός που “μαζεύει” τις συμμετοχές. Όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook, μάλιστα “η συμετοχη σας ειναι απαραιτητη”, εννοώντας βέβαια τους κατοίκους – ιδιοκτήτες καλυβών του Δέλτα.

Αν. Δημοσχάκης: “Να αναβαθμιστεί ο ρόλος των Εθνοφυλάκων”

Πρόσφατα, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης, πρότεινε επίσημα την αναβάθμιση του ρόλου των Εθνοφυλάκων και τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος. Ανάμεσα στα άλλα, “η πρόταση αυτή θα συμβάλλει στην αποτελεσματική και μακροχρόνια αντιμετώπιση της παραβίασης των χερσαίων συνόρων μας από τους ταυτισμένους οικονομικούς μετανάστες με πρόσφυγες πολέμου που χρησιμοποιούνται ως ‘χρυσόσκονη’”, υποστηρίζει ο βουλευτής, τονίζοντας στο ίδιο πλαίσιο να παίρνουν και αμοιβή.

Η πρόταση αυτή του κου Δημοσχάκη έχει κατατεθεί στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων κι Άμυνας της Βουλής και την κοινώνησε στον Έβρο σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status Radio 94,2.