“Όχι” στο χρυσό είπε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης

Περίπου ένα τρίωρο και πολλή υπομονή χρειάστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης για να αποφασίσουν ότι δεν επιθυμούν την εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα και τις Σάπες.

Τόσο διήρκησε δηλαδή, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, που προκλήθηκε από τις 21 υπογραφές της αντιπολίτευσης πριν από μία εβδομάδα. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν και καταγράφηκαν όλες οι απόψεις παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων οι οποίες συμπλήρωσαν το ψήφισμα που είχε συντάξει νωρίτερα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Αμά τη αναγνώσει του ψηφίσματος, οι επικεφαλής των παρατάξεων, αλλά και σύμβουλοι έκαναν επισημάνσεις, οι οποίες έγιναν δεκτές και εν τέλει αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα. Πέρα από το “όχι στο χρυσό”, το ψήφισμα αναφέρει ότι οι σύμβουλοι δεν συμφωνούν με την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος για το θέμα του χρυσού, καθώς επίσης εκφράστηκε σύμπλευση με τις απόψεις της ΠΕΔ και της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού, όπως αυτές είχαν εκφραστεί πριν από μερικές ημέρες στη συνέλευση του Επιμελητηρίου. Επιπλέον ο κ. Ζαμπούκης επισήμανε πως σκοπεύει να θέσει ξεκάθαρα το θέμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα επισκεφθεί τον Έβρο την επόμενη εβδομάδα, αλλά και στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, που έχε προσκληθεί για να συμμετέχει σε μία εκδήλωση στον υδροταμιευτήρα αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να λάβει η τοπική κοινωνία επίσημες και ξεκάθαρες απαντήσεις.

Λαμπάκης: Ζητώ παραίτηση Κολιού

Από τη συνεδρίαση βέβαια δεν έλειψαν οι εντάσεις ούτε και οι αντεγκλήσεις, ενώ ήδη από την αρχή μύρισε μπαρούτι. Κι αυτό γιατί ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρη Κολιού επειδή συνεχίζει να κάνει κανονικά την ραδιοφωνική του εκπομπή, παρά το γεγονός ότι έχει πλέον πολιτική θέση.

Ωστόσο το αίτημα του παρέμεινε ασχολίαστο.

Γιώργος Μποτσίδης: Θα σας δούμε στους αγώνες; 

Άξια αναφοράς και η παρατήρηση του γνωστού μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιώργου Μποτσίδη, ο οποίος αφού άκουσε όλες τις τοποθετήσεις εν τέλει διερωτήθηκε (μάλλον ρητορικά): “Πόσους από σας θα δούμε στους αγώνες;”