Απασφάλισε ο Τοψίδης εναντίον Μέτιου και του καταλογίζει “γύμνια” και ανικανότητα

Τα μένεα πνέει εναντίον του πολιτικού του αντιπάλου και Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, ο επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση” Χριστόδουλος Τοψίδης. Αντικείμενο της διαμαρτυρίας του, που προκάλεσε και την μήνι του είναι το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή όρισε την διεξαγωγή τη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτερα 30 Σεπτεμβρίου (σ.σ. η επίσημη πρόσκληση δεν έχει ακόμη κοινοποιηθεί στα ΜΜΕ) και έτι περισσότερο στην ημερήσια διάταξή της δεν έχει συμπεριληφθεί κανένα από τα θέματα που είχε προτάξει η αντιπολίτευση.

Όπως είναι γνωστό, τόσο η Περιφερειακή Σύνθεση, όσο και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης -πλην των συνεργαζομένων με την παράταξη Μέτιου- έχει ενημερώσει ότι έχει κάνει επιστολικό αίτημα συμπερίληψης στη διάταξη μιας σειράς θεμάτων όπως: α) η εξόρυξη χρυσού, β) η ακτοπλοϊκή κρίση της Σαμοθράκης, γ) τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, δ) η τοποθέτηση ραντάρ στην Θάσο και εσχάτως η ζημιά του νησιού από την αιφνίδια πτώχευση του διεθνούς ταξιδιωτικού πρακτορείου Thoma’s Cook. 

Στην ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων: “[…] διαπιστώνουμε ότι από την Ημερήσια Διάταξη της συγκληθείσας συνεδρίασης απουσιάζουν όλα τα ουσιαστικά θέματα που αφορούν την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (εκτός, βέβαια, των δύο επερωτήσεων της παράταξής, για τις οποίες η μη ένταξή τους στην Ημερήσια Διάταξη συνιστά σαφή παράβαση καθήκοντος για τον Πρόεδρο του Π.Σ.) […]” καθώς και ότι “είναι προφανές ότι τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο και ο Πρόεδρος του Π.Σ. δεν σέβονται τις νομικές και προπάντων τις δημοκρατικές αρχές λειτουργίας των οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς ήταν υποχρεωμένοι τα θέματα που ζήτησε η παράταξή μας (εξόρυξη Χρυσού, Radar & αποκλεισμός Σαμοθράκης) αλλά και άλλες παρατάξεις να τα συμπεριλάβουν στην Ημερήσια Διάταξη και να τα θέσουν προς συζήτηση στο κορυφαίο δημοκρατικό όργανο της Περιφέρειας, το Π.Σ”

Ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» κ. Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε σχετικά: «Είναι θλιβερό ότι επιλέγουν να αποκλείσουν τα θέματα ουσίας από το Π.Σ. προκειμένου να κρύψουν την «γύμνια» τους και την ανικανότητά τους. Η παράταξή μας θα συνεχίσει να μάχεται για τους πολίτες και την περιοχή μας ενάντια στην ανικανότητα και στην επιχειρούμενη υιοθέτηση ενός αφελούς σκοταδισμού».