Η ΕΛ.ΑΣ τοποθέτησε 101 αστυνομικούς, αλλά ΚΑΝΕΝΑΝ στον Έβρο

Την πλήρη απογοήτευση των Αστυνομικών και των Συνοριοφυλάκων σε όλο τον Έβρο προκάλεσε η απόφαση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να τοποθετήσει 101 αστυνομικούς (διαφόρων βαθμίδων) σε ισάριθμες κενές οργανικές θέσεις ανά την ελληνική επικράτεια διότι ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν αφορά τον Έβρο.

Όπως φαίνεται και στο έγγραφο οι τοποθετήσεις θα γίνουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα 100 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και 1 στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.

Συνδικαλιστές της Αστυνομίας από τον Έβρο σχολιάζουν με πικρία την αρνητική εξέλιξη, η οποία μάλιστα έρχεται περίπου 1.5 μήνα μετά την επίσκεψη του υπουργού ΠΡΟ-ΠΟ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στον Έβρο, ο οποίος είχε ακούσει τα προβλήματα των ενταύθα υπηρετούντων αστυνομικών με αιχμή του δόρατος την έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις αυξημένες ανάγκες κυρίως λόγω του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Ως φαίνεται όμως, οι αστυνομικοί μίλησαν σε ώτα μη ακούοντος και τα σχόλια τους μόνο ως αναμενόμενα μπορούν να χαρακτηριστούν.

Γράφει ο Ηλίας Ακίδης που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Α/Δ Ορεστιάδας:

Ούτε ένας αστυνομικός δεν μετατίθεται στον ΈΒΡΟ. Θερμά συγχαρητήρια στην πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου μας που έλυσε όλα τα προβλήματα του Νομού μας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα με το μεταναστευτικό, ούτε με την εγκληματικότητα στον ΕΒΡΟ. Δεν χρειαζόμαστε καμία ενίσχυση.ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ.ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΚΑΝΕΝΌΣ”

Γράφει ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς που εκπροσωπεί τους συνοριοφύλακες:

“Αττική σημειώσατε 1
Θεσσαλονίκη σημειώσατε 100
Υπόλοιποι νομοί: Κουλούρια. Ας ελπίσουμε σε προσλήψεις Συνοριακών Φυλάκων στον Νόμο Έβρου στο επόμενο κοντινό χρονικό διάστημα καθώς οι ροές συνεχώς αυξάνονται”

Γράφει ο Χρήστος Τουφάκης που εκπροσωπεί τους αστυνομικούς της Α/Δ Αλεξανδρούπολης:

“Μεταναστευτικό στα κόκκινα έκτακτη ενίσχυση στον Έβρο μηδέν.Τέλεια….!!Μεγάλη απογοήτευση…!!Τελικά τα όμορφα λόγια και παχιά εύκολα καίγονται”.

Το έγγραφο: