Αναβρασμός και πάλι στο βόρειο Έβρο: Πρόσφυγες και μετανάστες απέκλεισαν το δρόμο

Για άλλη μία φορά πρόσφυγες και μετανάστες στο βόρειο Έβρο προχωρούν σε ακτιβιστική ενέργεια αποκλεισμού της κυκλοφορίας. Αυτή τη φορά, ο αποκλεισμός συνέβη στη γέφυρα των Καστανεών, ο οποίος λύθηκε μετά την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Εν τω μεταξύ, η ΜΚΟ ΜΕΤΑδράση, με ανάρτηση της στο Facebook “διορθώνει” όσα είχαν δει το φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες περί απόπειρας βιασμού νοσηλεύτριας στο ΚΥΤ Φυλακίου:

“Αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με κατηγορίες προς ασυνόδευτους ανηλίκους στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου Έβρου.

Αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα που κατηγορούν τρεις ασυνόδευτους ανηλίκους που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) Φυλακίου Έβρου για απόπειρα βιασμού νοσηλεύτριας του ΚΥΤ, παραθέτουμε τα πραγματικά γεγονότα, βάσει μαρτυριών των Εξουσιοδοτημένων Εκπροσώπων Ασυνόδευτων Ανηλίκων/Επιτρόπων της ΜΕΤΑδρασης που βρίσκονται μόνιμα στο σημείο και του εμπλεκόμενου υπαλλήλου του ΚΥΤ.

Οι τρεις ανήλικοι συνοδεύθηκαν στο γραφείο της νοσηλεύτριας από υπάλληλο του ΚΥΤ, ο οποίος και παρέμεινε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης, οπότε η νοσηλεύτρια ουδέποτε έμεινε μόνη με τους ανηλίκους όπως και ουδέποτε οι ανήλικοι κλείδωσαν την πόρτα. Δεν υπήρξε κανένα δείγμα παρενόχλησης, γεγονός που επιβεβαιώνει και ο υπάλληλος του ΚΥΤ που ήταν παρών.

Εκφράζουμε τη λύπη μας για τα δημοσιεύματα αυτά, όταν 150 ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται στο κλειστό Κέντρο Υποδοχής για χρονικό διάστημα που φτάνει τους 7 μήνες, αναμένοντας να βρεθεί θέση σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας και να φύγουν από τις συνθήκες στις οποίες βρίσκονται” αναφέρει χαρακτηριστικά