Αλεξανδρούπολη: Προσφυγόπουλα της ΑΡΣΙΣ καθάρισαν ακτές της πόλης!
Ενεργότατη συμμετοχή είχαν οι μικροί και οι μεγαλύτεροι φιλοξενούμενοι του Ξενώνα “Έλλη” της ΑΡΣΙΣ στην Αλεξανδρούπολη, στον καθαρισμό των ακτών που διοργάνωσε η ομάδα PES Activists Greece.

“Το καλοκαίρι τελείωσε… ας αφήσουμε πίσω στις παραλίες μόνο τις ωραίες αναμνήσεις μας. Για να βρούμε και το επόμενο καλοκαίρι τις παραλίες μας το ίδιο όμορφες, οι φιλοξενούμενοι της ΑΡΣΙΣ Αλεξανδρούπολης Ξενώνα Έλλη συμμετείχαν στον εθελοντικό καθαρισμό παραλιών που διοργάνωσαν εθελοντικοί φορείς της πόλης μας με τίτλο “I Love a Clean Alexandroupoli”. Η δράση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 15/09 σε κοντινή παραλία”αναφέρεται στη σελίδα του Ξενώνα “Έλλη” στο Facebook, όπου και ανακοινώθηκε η συμμετοχή των παιδιών και των εφήβων στη δράση.

“Για τα παιδιά ήταν μια καλή ευκαιρία να «φροντίσουν» την πόλη που τους φιλοξενεί βοηθώντας την να διατηρήσει την εικόνα της καθαρή, αλλά και να συναναστραφούν άλλους εθελοντές και να δουλέψουν μαζί τους για έναν κοινό σκοπό”, σημειώνεται ακόμη στην ίδια ανάρτηση στο Facebook.

Τον καθαρισμό της παραλίας παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Δαστερίδης, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων ότι “η νέα δημοτική αρχή θα ενισχύσει αυτό το θεσμό και θα αποτελέσει ο Εθελοντισμός από τις βασικές προτεραιότητες μας για τον καθαρισμό της πόλης και όχι μόνο”

Τη δράση πλαισίωσαν και άλλοι φορείς της Αλεξανδρούπολης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος του Ξενώνα “Έλλη” αποτελεί η εξωστρέφεια και η συναναστροφή των ωφελούμενών του με την πόλη και τους ανθρώπους της, γι’ αυτό και πριν από μερικές ημέρες διοργάνωθηκε μπροστά στο Νομαρχείο το 1ο ΑΡΣΙΣ Ethnic Festival, όπου τα παιδιά μαγείρεψαν για τον κόσμο, έδωσαν πληροφορίες για τις χώρες καταγωγής τους και χόρεψαν σε μουσικές από τις πατρίδες τους.