Που πάει ο δύοσμος του Mojito όταν τελειώσει το καλοκαίρι;

Είτε σου αρέσει το ρούμι, είτε όχι είναι σχεδόν βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα έχεις πιει τουλάχιστον ένα mojito, αφού τα τελευταία χρόνια θεωρείται ένα από τα κορυφαία καλοκαιρινά κοκτέηλ και σερβίρεται κατά κόρον σε μπαρ, κλαμπ, καφετέριες και beach bars.

Όπως όλοι ξέρουν βασικό συστατικό του mojito είναι ο δυόσμος, που κατά τους καταρτισμένους bar tenders ταιριάζει με το ρούμι και δίνει στο mojito τη χαρακτηριστική του γεύση.

Και στην Αλεξανδρούπολη, όπως και σε όλη την Ελλάδα, οι bar tenders των καλοκαιρινών beach bars έφτιαξαν και φέτος χιλιάδες λίτρα mojito που κατανάλωσαν οι λουόμενοι από τον ΕΟΤ μέχρι τα Δίκελλα. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες των beach bars, μάλιστα, προκειμένου να μην αγοράζουν συνεχώς δυόσμο για το περιζήτητο κοκτέηλ δημιούργησαν μικρούς κηπίσκους για να έχουν τον “δικό τους”.

Τώρα που το καλοκαίρι έφυγε και πήρε μαζί του αγάπες, κοκτέηλ και έρωτες on the beach, ο φυτεμένος δυόσμος που κοσμούσε ποτήρια και έδινε γεύση σε ποτά παρέμεινε στην παραλία και υπάρχουν που τον “ανακυκλώνουν”.

Όπως ο Γιώργος που κατοικεί στη Νέα Χιλή, πολύ κοντά στη θάλασσα και έχει εντοπίσει έναν τέτοιο κηπίσκο δυόσμο, τον οποίο και “εκμεταλλεύεται”. Ο Γιώργος μάζεψε τον δυόσμο που άφησαν πίσω τους οι bar tenders και τον αποξηραίνει ώστε να τον χρησιμοποιεί όλο το χειμώνα. Ίσως να φτιάχνει πιο ταπεινά πράγματα με αυτόν, όπως ας πούμε τσάι, αλλά σίγουρα θα τον αξιοποιήσει.

Το ίδιο άλλωστε κάνουν και πολλοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής αφού ο δυόσμος είναι ένα πολύ αγαπημένο αρωματικό φυτό στη μαγειρική και όχι μόνο.