Το εκκλησάκι του Αγίου Άνθιμου στο Δέλτα του Έβρου έχει πλέον αγιογραφίες

Περίπου 1,5 χρόνο χρειάστηκαν η Ελένη Συρίδου και όλες οι εθελόντριες αγιογράφοι για να ολοκληρώσουν την αγιογράφηση του ναΐσκου του Αγίου Ανθίμου, που βρίσκεται στο Δέλτα του Έβρου.

Ο μικρός ναός βρίσκεται στο “οικόπεδο” της οικογένειας Τραζέρα και μάλιστα έχει κατασκευαστεί δύο φορές τα τελευταία εννέα χρόνια, αφού είχε καταστραφεί από φωτιά. Ο ναΐσκος εξυπηρετεί τις θρησκευτικές ανάγκες της κοινότητας των ψαράδων που ζουν και εργάζονται στα κανάλια του Δέλτα.

Όπως σε κάθε κοινότητα, έτσι και σε αυτήν, ο ναός αποτελεί σημείο αναφοράς και ειδικά μετά την επανακατασκευή του από τη φωτιά, η οικογένεια Τραζέρα είχε απευθύνει έκκληση βοήθειας προκειμένου ο ναός να γεμίσει με εικόνες.

Πέρα από τις εικόνες που πρόσφεραν εθελοντές, στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2018 είχε προταθεί μία πιο δραστική λύση, από την κα Ελένη Συρίδου και το Τμήμα Αγιογραφίας του Πολύκεντρου Φερών που είχαν αναλάβει πλήρως την αγιογράφηση του ναού κατόπιν συνεννοήσεων του τότε αντιδημάρχου Φερών Νίκου Γκότση με την οικογένεια Τραζέρα.

Οι αγιογραφίες ολοκληρώθηκαν και πλέον εκτίθενται στο καφέ Ζαχαροπλαστείο “Κάστρο” στις Φέρες μέχρι και την 5η Οκτωβρίου. Εν συνεχεία, θα μεταφερθούν και θα αναρτηθούν στον ναΐσκο, όπου και θα παραμείνουν μόνιμα.

Η έκθεση των αγιογραφιών εγκαινιάστηκε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου, ο οποίος χαρακτήρισε τις Φέρες “πολιτιστική πρωτεύουσα του Δήμου Αλεξανδρούπολης”.

  • φωτό: Facebook / Θανάσης Καμηλάρης / edit: reportal.gr