Επιστρέφει το “Andros Jet” στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη;

Άγνωστες παραμένουν οι βουλές του υπουργείου Ναυτιλίας για τη διαχείριση της κρίσης στο νησί της Σαμοθράκης, αφού μόλις πριν από λίγες ημέρες οι επαγγελματίες του νησιού ενημέρωσαν τον κόσμο ότι κανένα από τα άμεσα μέτρα ανακούφισης τους, που είχαν αποφασιστεί στις συσκέψεις του Μαξίμου δεν έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Όσο για την ακτοπλοϊκή της σύνδεση, αυτή προς το παρόν καλύπτεται από το πλοίο “Αρτεμις” το οποίο όμως “ξηλώθηκε” από την ενδοκυκλαδική γραμμή του, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων από τους δημάρχους των Κυκλάδων, αλλά από ό,τι φαίνεται προσεχώς φεύγει και αυτό.

Κατά ορισμένες πληροφορίες στη γραμμή επανακάμπτει το καταμαράν Andros Jet, το οποίο είχε καλύψει τη γραμμή για δύο εβδομάδες λίγες ημέρες μετά το φιάσκο με το πλοίο AZORES. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εταιρία που διαχειρίζεται το Andros Jet έχει ενημερώσει τα ταξιδιωτικά γραφεία ότι τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του πλοίου θα μείνουν ανεκτέλεστα για το διάστημα 9-15 Σεπτεμβρίου (την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή) εξ ου και συνάγεται το συμπέρασμα ότι επανακάμπτει στο βόρειο Αιγαίο.

Στο φόντο όλης αυτής της κατάστασης παραμένει η φημολογία ότι προσεχώς επιστρέφει στη γραμμή η SAOS Ferries, όμως τουλάχιστον ως την ώρα που συντάσσεται το παρόν, κανένα από τα πλοία της δεν είναι σε θέση να ταξιδέψει.