Σαμοθράκη: “Δεν ξέρουμε αν η κυβέρνηση εφαρμόζει μέτρα” λένε οι επαγγελματίες

Στο έρεβος της άγνοιας παραμένουν οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης, παρά το γεγονός ότι η ακτοπλοϊκή κρίση του νησιού είχε προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον, την περίοδο που είχε συμβεί.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος τους, Γιάννης Γλήνιας, υπάρχει παντελής άγνοια για το αν η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή των άμεσων μέτρων ανακούφισης που είχαν συμφωνηθεί στις περίφημες συσκέψεις που είχαν γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. “Δεν ξέρουμε αν επεξεργάζονται κάποια μέτρα για τη Σαμοθράκη”, λέει χαρακτηριστικά, υποσημειώνοντας όμως ότι τα “άμεσα” μέτρα είχαν ως στόχευση τη διάσωση της τουριστικής σεζόν, που στη Σαμοθράκη διαρκεί μετά βίας έως το τέλος του Σεπτέμβρη. Με δεδομένο όμως, ότι το ημερολόγιο γράφει ήδη 5 Σεπτεμβρίου και δεν έχει γίνει τίποτα, προφανώς η σεζόν έχει χαθεί.

Άρα, ο μόνος δρόμος που έχουν πλέον οι επαγγελματίες του νησιού για να αποσβέσουν κάπως τη ζημία που προκάλεσε η ακτοπλοϊκή κρίση, είναι η διεκδίκηση αποζημιώσεων και φορολογικών ελαφρύνσεων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων του νησιού αυτές τις ημέρες αγγίζει μετά βίας το 25%.

Εν τω μεταξύ, η κρίση της Σαμοθράκης και η διαχείρισή της, αναμένεται να συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του νεοσυσταθέντος Περιφερειακού Συμβουλίου.