Αλεξανδρούπολη: Τελικά ποιος θα γίνει Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών;

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν, το ποιος θα γίνει τελικά Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο δήμο Αλεξανδρούπολης κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο. Κι αυτό γιατί, όπως ενημερώνει ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα» Παύλος Μιχαηλίδης, η συγκεκριμένη θέση προσφέρθηκε δύο φορές στην παράταξή του, αλλά με διαφορετικές προϋποθέσεις. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο:

«Την Δευτέρα 10.6.2019 μια βδομάδα μετά το τελικό αποτέλεσμα στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ.Ζαμπούκη, με τον Παύλο Μιχαηλίδη επικεφαλή της ΑΝΑΣΑ, παρουσία τρίτου οικείου προσώπου. 

Η συζήτηση περιστράφηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας και συγκλίσεων μεταξύ των δύο πλευρών, με την κοινή άποψη ότι αποκτούν ουσία όταν γίνονται στη βάση αρχών και προγραμμάτων, με συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους, με χρονοδιαγράμματα, εντιμότητα, συναντίληψη και εμπιστοσύνη. Όταν γίνονται στο φως της ημέρας και δεν είναι αποτέλεσμα συνδιαλλαγής ή και συναλλαγής.

Η συζήτηση έκλεισε με τον κ.Ζαμπούκη να προτείνει την θέση της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων στο πρόσωπο του κυρίου Μιχαηλίδη, σε αναγνώριση της αυτοδιοικητικής του εμπειρίας, καθώς και του γνωστικού του αντικειμένου. 

Για αυτήν την πρώτη διερευνητική επαφή, ενημερώθηκε άμεσα η Δημοτική ομάδα της ΑΝΑΣΑ». 

Η δεύτερη φορά που έγινε η πρόταση, ήταν μετά από δύο μήνες περίπου, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του κου Μιχαηλίδη:

«Η αλλαγή όμως της Κυβέρνησης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και οι δεσμεύσεις της για την αλλαγή του εκλογικού νόμου σε ότι αφορά την κυβερνησιμότητα των δήμων, ως ήταν φυσικό ανέστειλε τις επίσημες τελικές προτάσεις από πλευράς της νέας δημοτικής αρχής. 

Πράγματι προ ημερών με τις νέες διατάξεις των άρθρων 1 έως 18 (Μέρος Α’) και 114 του ν. 4623/2019 προβλέφθηκε πλέον η δυνατότητα σύμπραξης δύο ή περισσότερων δημοτικών παρατάξεων, υπό τον όρο ότι η μία από αυτές είναι η παράταξη του εκλεγέντος δημάρχου. 

Με αυτό πλέον ως δεδομένο, ο κ. Ζαμπούκης την Πέμπτη 22.8.2019 κάλεσε τον κ.Μιχαηλίδη μαζί με την δημοτική του ομάδα στο γραφείο του και επικαιροποίησε την πρόταση στην βάση της ανωτέρω διάταξης, δίνοντας όμως αυτή την φορά στην δημοτική παράταξη της ΑΝΑΣΑ την δυνατότητα επιλογής του προσώπου που θα αναλάβει την αντιδημαρχία τεχνικών έργων»

Απάντηση στο «ποιος θα πάρει την Αντιδημαρχία» δεν υπάρχει, αλλά αντ’ αυτού υπάρχει η δήλωση ότι αύριο (Τετάρτη) θα συνεδριάσει η Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ».