Στη Σαμοθράκη ο τουρισμός «ναυάγησε»

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφουν την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, οι επαγγελματίες της Σαμοθράκης μετά το φιάσκο με τα καράβια. Η ακτοπλοϊκή κρίση των τελευταίων ημερών δεν ταλαιπώρησε μόνο τους τουρίστες του νησιού, που εγκλωβίστηκαν εκεί επί μέρες, αλλά τώρα που η κατάσταση εξομαλύνθηκε, οι πληγές των επαγγελματιών μοιάζουν ανίατες.

«Μιλάμε για συντριβή. Σήμερα έφυγαν 300 αυτοκίνητα και δεν ήρθε ούτε ένα, παρά το γεγονός ότι ξεκινάει Σαββατοκύριακο», λέει ο στο «R», ο πρόεδρος των επαγγελματιών της Σαμοθράκης Γιάννης Γλήνιας και σημειώνει ότι μέσα σε δέκα ημέρες γκρεμίστηκαν όλες οι προσπάθειες των φορέων του νησιού για την τουριστική αναβάθμιση του τόπου τους.

«Είναι έκτακτες αναχωρήσεις ανθρώπων που νιώθουν αβεβαιότητα για το τι θα γίνει», επισήμανε στο ΑΠΕ και ο δήμαρχος Σαμοθράκης Θανάσης Βίτσας και η εικόνα συμπληρώνεται από τον διεθνή τύπο, ο οποίος «βομβαρδίζει» την τουριστική εικόνα της Σαμοθράκης. Ειδικότερα τα ΜΜΕ, των χωρών καταγωγής των τουριστών αποτρέπουν παντί τρόπω το κοινό από ενδεχόμενη επίσκεψη στο νησί στο μέλλον.

Υπουργείο Τουρισμού: Θα γίνει σύσκεψη με τους επαγγελματίες της Σαμοθράκης

Στην Αθήνα, η οποία, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, διαχειρίστηκε πλημμελώς την κρίση της Σαμοθράκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, καλεί σε σύσκεψη του επαγγελματίες του νησιού. «Προγραμματίσαμε συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με το προεδρείο των επαγγελματιών της Σαμοθράκης ώστε να υλοποιηθούν άμεσα δράσεις που θα συμβάλουν στην ενίσχυση του νησιού» έγραψε στο τουίτερ του, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ενημερώνοντας παράλληλα ότι γίνονται επαφές και με τις πρεσβείες των χωρών από όπου κατάγονταν οι εγκλωβισμένοι τουρίστες.

Ο υπουργός παραδέχεται ακόμη ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη» και λέει ότι «θα συζητήσουμε με το αρμόδιο υπουργείο ναυτιλίας τρόπους ώστε η λύση να δίνεται γρηγορότερα σε ανάλογες περιπτώσεις». 

60.000 ευρώ κόστισε στην Περιφέρεια ΑΜΘ η κρίση της Σαμοθράκης 

Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε ότι «η Περιφέρεια ΑΜΘ διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των επισκεπτών που παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο νησί» και ότι «η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη άμεσα στην έκκληση του Δήμου Σαμοθράκης, διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του οχηματαγωγού πλοίου ΑΝΑΞ για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων)»