Η συγγνώμη μιας Σαμοθρακίτισσας για την ταλαιπωρία που υπέστησαν οι τουρίστες

Προς εξομάλυνση βαίνει η κατάσταση στο νησί της Σαμοθράκης, τουλάχιστον ως προς τη μετάβαση των εγκλωβισμένων τουριστών στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Τα πλοία ΖΕΦΥΡΟΣ και AndrosJet μετέφεραν τον μεγαλύτερο όγκο των τουριστών από τη Σαμοθράκη στην Αλεξανδρούπολη από όπου μπόρεσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ το πλοίο ANAX βοήθησε σημαντικά στον ανεφοδιασμό του νησιού.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία όμως είναι το γεγονός ότι παρά την ταλαιπωρία, πολλοί είναι ακόμη οι τουρίστες προτιμούν το νησί για διακοπές, έστω και αν αυτές είναι ολιγοήμερες, δεδομένου ότι η πολυήμερη αναμονή τους στέρησε χρήσιμες ημέρες άδειας.

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, οι ουρές είναι μεγάλες τόσο από ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν προς το νησί, αλλά και από αυτοκίνητα, πολλά εκ των οποίων φέρουν και πινακίδες της αλλοδαπής. Σίγουρα η ζημιά του νησιού είναι μεγάλη, ωστόσο η ελπίδα παραμένει ζωντανή.

Τέλος, ακόμη και αν οι Σαμοθρακίτες τα έχουν χάσει όλα, έχουν το πιο σημαντικό: Το φιλότιμό τους και την ευαισθησία να ζητήσουν συγγνώμη από τους επισκέπτες του νησιού που υπέστησαν όλη αυτή την ταλαιπωρία, χωρίς να φέρουν την παραμικρή ευθύνη:

[σ.σ. το βίντεο προέρχεται από τα ρεπορτάζ με τα οποία έχει καλύψει την ακτοπλοϊκή κρίηση της Σαμοθράκης το www.thrakinet.tv]