Να τι συμβαίνει με το Andros Jet – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το καταμαράν Andros Jet, το οποίο θα έρθει στη Σαμοθράκη, για να αποσυμφορήσει την κατάσταση.

Από επικοινωνία που είχε το “R” με υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας SeaJets, που διαχειρίζεται το AndrosJet, προκύπτουν τα εξής: Το Andros Jet ξεκινάει από το λιμάνι της Νάξου περίπου στις 14.00 και αφού η εταιρία κλήθηκε να διαχειριστεί τους επιβάτες για το δρομολόγιο προς Σύρο, Κύθνο και Κέα μεταφέροντας τους με άλλα σκάφη της.

Λόγω των ανέμων που πνέουν στο βόρειο Αιγαίο, το AndrosJet θα πρέπει να κάνει μία παράκαμψη προς Ικαρία – Χίο και θα φτάσει στη Σαμοθράκη περίπου στις 22.00 με 22.30 το βράδι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πλοίο θα κάνει απόψε (14/08) μόνο ένα δρομολόγιο από το νησί προς την Αλεξανδρούπολη. 

Το AndrosJet θα μείνει στην γραμμή για όσες μέρες χρειαστούν μέχρι να επισκευαστεί το ΣΑΟΣ ΙΙ. “Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να μείνουμε στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη” μεταφέρει στο “R” το στέλεχος της SeaJet και εξηγεί ότι στόχος του AndrosJet είναι μόνο να αποσυμφορήσει την κατάσταση.

Η αποκατάσταση της βλάβης του ΣΑΟΣ ΙΙ υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Αυτό σημαίνει ότι μόλις το ΣΑΟΣ ΙΙ επανακάμψει, το AndrosJet θα αποχωρήσει από το νησί και θα συνεχίσει τα δρομολόγια του στην κυκλαδίτικη γραμμή όπου είναι δρομολογημένο.

Η έκδοση εισιτήριων για τις ημέρες που το καταμαράν θα βρίσκεται στη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη θα γίνεται έξω από το πλοίο πριν την επιβίβαση.