Ανακαινίστηκε η Νεφρολογική – Αιματολογική Νοσηλευτική Μονάδα του Π.Γ.Ν.Α με δωρεά της Μητρόπολης

Με τη συμμετοχή του Συλλόγου Νεφροπαθών Έβρου, του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, του Διοικητή και Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου, Καθηγητών της Ιατρικής και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των 2 κλινικών πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της ανακαινισμένης Νοσηλευτικής Μονάδας Αιματολογικής και Νεφρολογικής Κλινικής. Η ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε με δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης. Αυτή η δωρεά έρχεται να προστεθεί στη δωρεά Έλληνα του Εξωτερικού με την ολική ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, καθώς και με προηγούμενη δωρεά της Μητροπόλεως και του Δήμου Αλεξανδρούπολης με την ανακαίνιση της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου.

Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως.

Από κοινού Μητρόπολη, Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, Δήμος και Περιφέρεια εργαζόμαστε και για άλλα κοινά έργα με σημαντικότερο το έργο της λειτουργίας κέντρου αποκατάστασης στο χώρο του νοσοκομείου. Το Π.Γ.Ν.Α. θα προσφέρει τον αναξιοποίητο μέχρι σήμερα χώρο και εξοπλισμό, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα. Η Μητρόπολη τη μισθοδοσία του προσωπικού (φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί) που θα προσληφθεί, ο Δήμος το ειδικό όχημα μεταφοράς ασθενών και τον οδηγό του, η Περιφέρεια το γιατρό ειδικότητας φυσικής ιατρικής αποκατάστασης που θα εργάζεται στο κέντρο. Αυτό θα είναι και το πρώτο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ