Η Ελένη Βιτάλη μάγεψε το κοινό της Γιορτής Κρασιού στην Αλεξανδρούπολη

“Γίνεται γλέντι μάτια μου, ντύσου αν θέλεις κι έλα…”. Με αυτόν το στίχο από τις “Μοναχικές γιαγιάδες” ξεκίνησε ο Νίκος Ξύδης για να δώσει τη σκυτάλη στη Βιολέτα Ίκαρη και μαζί να την παραδώσουν στην Ελένη Βιτάλη που ανέβηκε στη σκηνή της Γιορτής Κρασιού του Δήμου Αλεξανδρούπολης το βράδι της Δευτέρας 22 Ιουλίου.

Το εναρκτήριο τραγούδι της συναυλίας ήταν τελικά μία υπόσχεση που τήρησε όχι μόνο η ίδια αλλά όλο το μουσικό συγκρότημα “Τζουμ” που τα τελευταία χρόνια τη συνοδεύει στις εμφανίσεις της με βασική φωνή αυτήν της Βιολέτας Ίκαρη.

Στις δυόμιση ώρες που έμεινε πάνω στη σκηνή (με ελάχιστα και μικρά διαλείμματα), η Ελένη Βιτάλη έκανε ένα μεγάλο ποτ πουρί από τραγούδια της που έχουν αγαπηθεί στα 40+ χρόνια της καριέρας της και ανήκουν σε διάφορες “κατηγορίες”. Από το σχεδόν πολιτικό τραγούδι “Άϊ γαρούφαλλο μου”, που γράφτηκε για τον Νίκο Μπελογιάννη μέχρι το “Παίξε Χρήστο επειγόντως” που σήμανε την επάνοδό της στο πάλκο μετά από μία μεγάλη περίοδο απουσίας, η Ελένη Βιτάλη μοιράστηκε με το κοινό της στιγμές που όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία θα θυμούνται για καιρό.

Γεννημένη το 1954, τραγούδησε για πρώτη φορά σε ένα πανηγύρι της Κορινθίας σε ηλικία 14 ετών. Κόρη του μουσικού Τάκη Λαβίδα, μετά το ντεμπούτο της συνδέθηκε με μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού πενταγράμμου και από τα πανηγύρια της Κορινθίας σήμερα στέκεται το ίδιο αγέρωχα σε music halls του κόσμου, αλλά και σε αστικά πανηγύρια όπως η Γιορτή Κρασιού.

Πλαισιωμένη από εξαιρετικούς μουσικούς με προεξάρχοντα τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο που θεωρείται πλέον ένας από τους κορυφαίους οργανοπαίκτες του κλαρίνου στην Ελλάδα, η Ελένη Βιτάλη με τη βοήθεια ενίοτε και της Βιολέτας Ίκαρη μετάφερε τον κόσμο από τις μπουάτ που τραγουδούσε στην αρχή τις καριέρας της, στα μπουζουξίδικα από τα οποία τελικά την έδιωξαν κι από κει τον καθένα και την καθεμία στο δωμάτιο του/της να αναρωτιέται “ίσως φταίνε τα φεγγάρια” και μετά πάλι πίσω στην πίστα της Γιορτής Κρασιού θέτοντας το ρητορικό αλλά πάντα επίκαιρο ερώτημα “Τί τα θέλεις τα λεφτά”.

Αν και τα 12 ευρώ της τιμής του εισιτηρίου, χαρακτηρίστηκαν από κάποιους ως ακριβό τίμημα, δεν ήταν λίγοι τελικά αυτοί που βρέθηκαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής για να τη δουν και να ακούσουν από κοντά και το σίγουρο είναι ότι έφυγαν αποζημιωμένοι και έχοντας στ’ αυτιά τους το “Ένα χειμωνιάτικο πρωί”…

Περισσότερη Ελένη Βιτάλη εδώ:

Κι εδώ: