Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ο Σταύρος Κελέτσης

Τη θέση του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ανέλαβε ο βουλευτής Έβρου.

Με απόφαση του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ως αναπληρωτές Γραμματείς, ορίστηκαν ακόμη οι εξής : Τσαμπίκα Ιατρίδη, Άννα Καραμανλή, Χρήστος Κέλλας, Μάξιμος Σενετάκης και Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Υπενθυμίζεται πως Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, που εξελέγη ομόφωνα δια βοής, είναι ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Εξαιρετικά τιμητική η εμπιστοσύνη του Προέδρου και των συναδέλφων μου» 

Σχετικά με την ανάληψη της εν λόγω θέσεως, ο βουλευτής ανέφερε : «Αποτελεί τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη, η εμπιστοσύνη με την οποία με τιμούν, τόσο ο Πρόεδρος όσο και οι συνάδελφοί μου. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να συνδράμω στον ορθό προγραμματισμό, στην οργάνωση και στην κοινοποίηση του καθημερινού και πολυδιάστατου έργου της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας».

Ορίστηκε Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Αντικείμενο της –εξαιρετικά κρίσιμης- επιτροπής, είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος επί των ανεξάρτητων διοικητικών αρχών και επί των μέσων μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ), καθώς και η επεξεργασία προτάσεων που συμβάλλουν στη διαφάνεια της δημόσιας ζωής.

Στην επιτροπή μετέχουν, συνολικά, 19 βουλευτές. Τα έτερα μέλη της, από το κυβερνών κόμμα είναι τα εξής : Καραγκούνης Κωνσταντίνος, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Θανάσης Μπούρας, Θανάσης Πλεύρης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Κώστας Τζαβάρας και Ιωάννης Τραγάκης.