Ρ.Τ. Ερντογάν: “Αν χρειαστεί θα ξαναεπέμβουμε στην Κύπρο!”

Ξεπέρασε τον εαυτό του Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του που δημοσιεύει του εθνικό τουρκικο πρακτορείο ειδήσεων “anadolu”, προειδοποίησε ότι η Τουρκία “δεν θα διστάσει να κάνει τα ίδια βήματα με πριν από 45 χρόνια στην Κύπρο, αν πρόκειται να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων”.

Όλα αυτά μάλιστα ανήμερα της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, που συνέβη πριν από ακριβώς 45 χρόνια. Σήμερα δε, η μνήμη των νεκρών της συγκεκριμένης θλιβερής επετείου, τιμάται υπό το άχθος της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, που παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί από την διεθνη κοινότητα, παραμένει σε έξαρση.

Ο λόγος φυσικά για την επιμονή της Τουρκίας στη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι το Ψευδοκράτος (κατά τους Τούρκους: Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου) δεν είναι αναγνωρισμένο από κανέναν διεθνώς.

Η μη αναγνώρισει του Ψευδοκράτους άλλωστε, χρησιμοποιείται ευρέως στην ρητορική Ερντογάν, ο οποίος κατηγορεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως μη δίκαιη σε σχέση με το γεγονός ότι αναγνώρισε και ενέταξε στους κόλπους της την “νότια” Κυπρο.