Πλήθος κόσμου στην πρεμιέρα της 7ης Γιορτής Κρασιού της Αλεξανδρούπολης

Με τη συμμετοχή 17 Συλλόγων (αθλητικών και πολιτιστικών) ξεκίνησε χθες (18/7) και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 23/07 η Γιορτή Κρασιού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Όπως και τα προηγούμενα έξι χρόνια, έτσι και φέτος το γλέντι φιλοξενείται από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και κάθε βράδι “αλλάζει πρόσωπο”.

Η έναρξη έγινε με θρακιώτικη μουσική από το μουσικό σχήμα των Νίκου Ζαπάρτα – Βαγγέλη Παπαναστασίου και τρεις Συλλόγους της Αλεξανδρούπολης που χόρεψαν χορούς από διάφορες περιοχές του Έβρου (Σύλλογος Τριγώνου, Φάρος Απαλού και Σύλλογος Πετρωτιών) και η βραδιά συνεχίστηκε με γλέντι για όλο τον κόσμο.

Οι Σύλλογοι που συμμετέχουν, έχουν αναρτήσει τραπεζοκαθίσματα σε όλη την έκταση του Πάρκου και περιμένουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης να συμμετέχουν στο “μεγάλο πανηγύρι”, όπως χαρακτήρισε τη Γιορτή Κρασιού ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης εξήρε τη συνεργασία των Συλλόγων μεταξύ τους, αλλά και με την Τουριστική Επιχείρηση, καθώς και τους εργαζόμενους του Δήμου Αλεξανδρούπολης που συνέδραμαν για να ολοκληρωθεί η υποδομή.

“Να ξέρετε ότι ένας είναι ο στόχος μας: να περνάτε αυτές τις μέρες εσείς καλά”, τόνισε ο κος Αρβανιτίδης, ενώ λίγο αργότερα ο κος Λαμπάκης υπαινίχθηκε τον πόλεμο που είχε δεχθεί πέρυσι η Γιορτή λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “η Γιορτή Κρασιού είναι ένα πανηγύρι του λαού που κάποιοι πυροβόλησαν, αλλά επειδή έχουμε όλους εσάς, δεν πέσαμε και σας ευχαριστώ που μας στηρίζετε τόσα χρόνια”. 

Τις επόμενες ημέρες, το πρόγραμμα της Γιορτής έχει ως εξής: Παρασκευή 19/07 Λαϊκό Γλέντι με την ορχήστρα του Pico, Σάββατο 20/07 Κρητική βραδιά, Κυριακή 21/07 Ποντιακή βραδιά, Δευτερα 22/07 Συναυλία Ελένης Βιτάλη, Τρίτη 23/07 Σαρακατσάνικη Βραδιά

Δείτε εικόνες από την πρεμιέρα: