34 παράτυποι μετανάστες στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Τι αλλάζει στο Μεταναστευτικό

34 άτομα εντοπίστηκαν ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης εκ των οποίων τα εννέα είναι παιδιά. Όλοι τους κατάγονται από το Ιράν και το Αφγανιστάν και εντοπίστηκαν σε φουσκωτή βάρκα, όπως άλλωστε συμβαίνει συστηματικά εδώ και μερικούς μήνες που η θαλάσσια δίοδος από την Τουρκία προς την Αλεξανδρούπολης αποτελεί σταθερή προτίμηση για τους διακινητές.

Οι παράτυποι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα διανυκτρεύσουν σε αποθήκη του Λιμανιού καθώς το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου στην Ορεστιάδα είναι γεμάτο και δεν μπορεί να δεχθεί κόσμο.

Τι αλλάζει στο Μεταναστευτικό 

Αυτό που αλλάζει στο Μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα, είναι ο τρόπος αντιμετώπισής του από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πιο συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, το υποβάθμισε σε υφυπουργείο και το ενέταξε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Άρα λοιπόν, το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα εκλαμβάνεται από τη Νέα Δημοκρατία πρωτίστως σαν πρόβλημα ασφάλειας που ανήκει στην αρμοδιότητα των κατασταλτικών μηχανισμών.