Search
Close this search box.
Νίκος Χατζηνικολάου: Η υποδειγματική υπεράσπιση της Εβρίτικης καταγωγής του

Όλη η Ελλάδα έχει πλέον πληροφορηθεί τον έντονο διαπληκτισμό του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου με τον γνωστό δικηγόρο Αλέξη Κούγια στον “αέρα” του ΑΝΤ1 τη βραδιά των Εκλογών. Ο Αλέξης Κούγιας ήταν καλεσμένος του ΑΝΤ1 και συμμετείχε σε πάνελ όταν διατύπωσε την άποψη ότι η ψήφος των Ρομά ή/και των ανθρώπων με ιδιαιτερότητες δεν έχει την ίδια βαρύτητα με των υπολοίπων και είναι υποδεέστερη.

Η άποψη αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νίκου Χατζηνικολάου, που σταδιακά μετατράπηκε σε οργή, όσο ο Αλέξης Κούγιας επέμενε στην καταφανώς ρατσιστική και φασιστική θέση του.

Αυτό που λίγοι παρατήρησαν -ίσως- είναι η αναφορά του δημοσιογράφου στην εβρίτικη καταγωγή του, την οποία υπερασπίστηκε με περισσή ζέση στον εξής διάλογο με τον Αλέξη Κούγια:

Ν.Χ.: Έχω μεγαλώσει δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους (εν. σε Ρομά) 

Α.Κ.: Πώς; 

Ν.Χ.: Καταλάβατε; 

Α.Κ.: Απ’ ο,τι θυμάμαι είσαστε γιος υπουργού 

Ν.Χ.: Γιος υπουργού, ο οποίος έγινε υπουργός όταν εγώ ήμουν 25 ετών. Καταλάβατε; 

Α.Κ.: Και; Έχετε μεγαλώσει με τους Ρομά; 

Ν.Χ.: Μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπήρχανε Ρομά και μουσουλμάνοι. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, σε μια πολύ φτωχή γειτονιά και έμαθα να εκτιμώ όλους τους ανθρώπους το ίδιο. Και όχι με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη σεξουαλική συμπεριφορά. Ειναι θλιβερά αυτά που μας λέτε […]

Το επίμαχο σημείο:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=63&v=3zrJ_QDeWg8