Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Σαμοθράκης

Επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σαμοθράκης, πραγματοποιησε ο νυν και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής Έβρου με τη Νέα Δημοκρατία, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Προς έκπληξή του, ο κος Δημοσχάκης διαπίστωσε ότι τα ζητήματα που ο ίδιος είχε αναδείξει με υπομνήματά του πριν από δύο χρόνια, παραμένουν επίκαιρα, καθώς δεν έχουν δοθεί λύσεις. 

Εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του ορεινού όγκου του νησιού οι πυροσβέστες καλούνται να αντεπεξέλθουν, επί πλέον, και σε σημαντικά ορειβατικά συμβάντα και περιστατικά διασώσεων, τα οποία για να αντιμετωπιστούν προϋποθέτουν την παρουσία αρκετών στελεχών, αλλά πλήρως εξοπλισμένων.

Αυτό ήταν και ένα από τα αιτήματα που είχε προωθήσει ο βουλευτής το 2017 και το ξαναβρήκε μπροστά του, από τα στελέχη του κλιμακίου.

Ο κος Δημοσχάκης, το 2017, έλεγε:

Όπως αναφέρουν οι Συνδικαλιστές Πυροσβέστες  της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης εξαιτίας της ιδιαιτερότητας του ορεινού όγκου που διαθέτει το νησί οι Πυροσβέστες, πέραν της δασοπυρόσβεσης,  καλούνται κάθε χρόνο να αντεπεξέλθουν, επί πλέον, και σε σημαντικά ορειβατικά συμβάντα και περιστατικά διασώσεων, τα οποία για να αντιμετωπιστούν προϋποθέτουν την παρουσία αρκετών στελεχών, αλλά πλήρως εξοπλισμένων.

Ο αναγκαίος Πυροσβεστικός Εξοπλισμός συνολικής αξίας 759,92 ευρώ αναφέρεται αναλυτικά στο δεύτερο Υπόμνημα.

Είναι απόλυτα δικαιολογημένα, λοιπόν και τα δύο αιτήματα, τόσο για την αναπλήρωση των κενών θέσεων, όσο και για τον απαραίτητο εφοδιασμό με αναλώσιμα υλικά, ενόψει της δύσκολης καλοκαιρινής περιόδου.