Μενέλαος Μαλτέζος: “Η καλλιέργεια λεβάντας μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης”

Το νέο αποστακτήριο λεβάντας επισκέφθηκε στο Μοναστηράκι του Έβρου επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Μενέλαος Μαλτέζος. Η λεβάντα είναι μία νέα, αλλά πολλά υποσχόμενη καλλιέργεια για τον Έβρο, γύρω από την οποία έχει συγκεντρωθεί μία ομάδα παραγωγών που ήδη φέρνουν αποτελέσματα.

Ο κος Μαλτέζος παρακολούθησε στο Μοναστηράκι την διαδικασία απόσταξης του αιθέριου ελαίου λεβάντας και δήλωσε σχετικά: η καλλιέργεια της λεβάντας στην περιοχή μας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των κατάλληλων εδαφοκλιματικών συνθηκών που επικρατούν και μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης.

>>> Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και Σουφλί οι σταθμοί της περιοδείας του υποψήφιου βουλευτή 

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ενόψει των Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ο κος Μαλτέζος επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων που έκανε τόσο με την διοίκηση του νοσοκομείου όσο και με τους εργαζομένους, ενημερώθηκε για την υψηλή παροχή υγείας που προσφέρει, αλλά και για τις σημαντικές παρεμβάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση για την ομαλότερη λειτουργία του.

Ακόμη συζήτησε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς δράσεις και ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να μειωθούν στο ελάχιστο τα οποιαδήποτε προβλήματα.

Όλοι συμφώνησαν ότι έγινε μετά από χρόνια ποιοτική δουλειά, αλλά υπάρχουν ανάγκες που συνεχίζουν να υφίσταται σήμερα, αφορούν θέματα προσωπικού, υποδομών και εξοπλισμού.

Στο Σουφλί ο Μενέλαος Μαλτέζος συναντήθηκε με τους ανθρώπους που έχουν πάνω τους, το βαρύ έργο της πυρόσβεσης -πυροπροστασίας του μοναδικού δάσους Δαδιάς – Λευκίμης.

Μίλησε μαζί τους για τα τις ανάγκες τους, για τις υποδομές που υπάρχουν και το κτίριο που στεγάζονται, αλλά και για τον ρόλο τους στον ακριτικό Έβρο.

Συμφωνήθηκε να υπάρχει ένας συνεχής διάλογος μεταξύ τους για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων.

Πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δασαρχείο Σουφλίου, όπου ενημερώθηκε  για τη λειτουργία του και το προσωπικό που υπηρετεί.

Στις συναντήσεις στο Σουφλί συνοδευόταν από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ελίζα Καλέση.