ΣΥΡΙΖΑ: “Η Νέα Δημοκρατία ψεύδεται για το Μακεδονικό”

Η ονομασία των Σκοπίων και εν γένει το μακεδονικό ζήτημα, αποτελούν πλέον κορυφαία σημεία στην πολιτική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ ενόψει των Εκλογών της 7ης Ιουλίου. Η εφημερίδα Documento αποκάλυψε παλαιότερη επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προς τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους στην οποία παραδέχεται ότι αποδέχεται το όνομα “Σκόπια – Μακεδονία” με την παράλληλη διατήρηση του ονόματος Δημοκρατία της Μακεδονίας» για το εσωτερικό της γείτονος και χωρίς καμία αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αρκετή για να προκαλέσει ισχυρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλεξη Τσίπρα, ο οποίος από ομιλία του στο Βόλο εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. “Σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία και τα μεγάλα εθνικά ψεύδη της ΝΔ στο Μακεδονικό” και “αποδεικνύεται η εθνική συκοφαντία και η σκευωρία που έστησαν εναντίον μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σχολίασε πως «το χειρότερο είναι ότι όταν εμείς κερδίσαμε όλα όσα δε διανοήθηκαν πότε αυτοί να διεκδικήσουν, τότε άρχισαν να υποκρίνονται τους Μακεδονομάχους, και να μιλούν για προδοσίες και ηγούνταν συλλαλητηρίων. Πατριδοκαπηλία, υποκρισία, μικροπολιτική εκμετάλλευση ακόμη και στα εθνικά θέματα. Εκεί όπου θα έπρεπε όλοι οι Έλληνες και όλες οι Ελληνίδες να είναι ενωμένοι, αποφάσισαν να διχάσουν το λαό για να κερδίσουν λίγους ψήφους» και κατέληξε λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης μετά από αυτές τις αποκαλύψεις οφείλει μια δημόσια συγνώμη εκ μέρους της ΝΔ για όλα αυτά, από όλο τον ελληνικό λαό και κυρίως από τους χιλιάδες απλούς πολίτες που διαδήλωναν δίπλα στα στελέχη της ΝΔ, φωνάζοντας «η Μακεδονία είναι μόνο μια» και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει το όνομα».