Παναγιώτης Φαραντάτος: “Είναι απογοητευτικό οι νέοι να φεύγουν από τον τόπο τους”

Στην διαπίστωση ότι οι νέοι δεν μένουν πια στην Ελλάδα και κυρίως ότι δεν μένουν πια στον Έβρο, προχώρησε και ο Παναγιωτης Φαραντάτος, ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής του Νομού με τη Νέα Δημοκρατία.

Μπορεί, η διαπίστωση να χαρακτήριζεται από κάποιους κοινότοπη, αλλά αν σκεφτεί κανείς τη διαδρομή του Παναγιώτη Φαραντάτου διαπιστώνει ότι από τα δικά του χείλη, έχει βαρύνουσα σημασία. Κι αυτό διότι λόγω της 35ετούς υπηρεσίας του στον Ελληνικό Στρατό, έχει συναναστραφεί εκατοντάδες νέους Έλληνες στρατιωτικούς, αλλά κυρίως στρατεύσιμους.

Όλοι γνωρίζουν ότι ο Στρατός είναι ένα κομβικό σημείο στη διαδρομή κάθε νέου καθώς οι περισσότεροι αφήνουν τη στρατιωτική θητεία, ως την τελευταία υποχρέωση πριν από την ολοκληρωτική μετάβαση στην “ενήλικη ζωή”. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι στρατεύσιμοι αγωνιούν για την επόμενη ημέρα της απόλυσής τους, που είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων η έναρξη της μάχης στον επαγγελματικό στίβο.

Εκεί είναι που οι περισσότεροι σκέφτονται “τί θα κάνω;”, σε κείνο το χρονικό σημείο καλούνται πια να αποφασίσουν για το πως θα συνεχίσουν τη ζωή τους – ακόμη για το αν θα συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους ή αν θα φύγουν εκτός Έβρου ή και εκτός Ελλάδας.

Όλες αυτές τις αγωνίες, ο Παναγιώτης Φαραντάτος τις έχει μοιραστεί με εκατοντάδες νέους, των οποίων υπήρξε Διοικητής στα χρόνια της υπηρεσίας του στον Ελληνικό Στρατό και έχει συνδράμει “συμβουλευτικά”, αλλά τώρα πια διεκδικεί τη δυνατότητα να συνδράμει και “πρακτικά”.

Το ερώτημα ενός νέου “Τί θα κάνω;” για τον Παναγιώτη Φαραντάτο δεν είναι ρητορικό, αλλά πραγματικό, γι’ αυτό και ένας από τους βασικούς του στόχους είναι “οι νέοι του Έβρου να έχουν μια προοπτική, ένα μέλλον, για να κάτσουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν εδώ”.