Οι μικροί, αλλά “θαυματουργοί” βοηθοί του Αναστάσιου Δημοσχάκη στον προεκλογικό αγώνα

Με τη βοήθεια των τριών εγγονών του, περιόδευσε σε κάποια από τα χωριά του Τριγώνου Έβρου ο νυν και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Ο κος Δημοσχάκης κατά την εξόρμησή του στα Δίκαια, είχε συμπαραστάτες τα τρία εγγόνια του Αναστάση, Σταυρούλα και Μαίρη, τα οποία μάλιστα φορούσαν και μπλούζα με το σύνθημα “Στηρίζω τον παππού μου”!

Οι προσπάθειες του Αν. Δημοσχάκη για τους Έλληνες του εξωτερικού

Στα περισσότερα χωριά του Έβρου, την περίοδο αυτή επιστρέφουν για ολιγοήμερες διακοπές οι Έλληνες του εξωτερικού. Είναι γνωστό ότι την δεκαετία του ’60 ο Έβρος γνώρισε μεγάλη μεταναστευτική αφαίμαξη και ειδικότερα το βόρειο τμήμα του, καθώς μεγάλες πληθυσμιακές μάζες μετακινήθηκαν προς τη Γερμανία.

Πατ’ όλα αυτά κανείς από αυτούς δεν ξέχασε την πατρογονική εστία και ακόμη και σήμερα οι ίδιοι ή και οι απόγονοί τους, επισκέπτονται τον Έβρο με κάθε ευκαιρία. Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης είναι από τους λίγους βουλευτές του νομού που έχει ασχοληθεί επισταμένα με τις ανάγκες των Ελλήνων αυτών, οι οποίοι μπορεί να μη ζουν στην Ελλάδα, αλλά την έχουν πάντα στην καρδιά τους. 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισε η ελληνική ομογένεια του Μονάχου, ήταν αυτό με το σχολείο για το οποίο ο βουλευτής είχε κάνει σειρά παρεμβάσεων και ειχε καταφέρει να ανεβάσει το θέμα “ψηλά” στην ατζέντα. Θυμίζουμε σημεία από την παρέμβασή του, τον Ιούνιο του 2017:

  • Περίμενε από τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας να παρουσιάσει καινούργιες πληροφορίες σχετικά με το Ελληνικό Σχολείο του Μονάχου.
  • Ως Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα χαθούν οι σχετικές προθεσμίες κι έπρεπε η Κυβέρνηση να τρέξει πιο γρήγορα την υπόθεση.
  • Η τελευταία του πράξη ως Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ ήταν να επιδώσει μαζί με τον αντικαταστάτη του και σημερινό Τομεάρχη σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, για τα επιπλέον βήματα που πρέπει να κάνει το ελληνικό κράτος για το θέμα.
  • Κυκλοφορεί η φήμη πως η Κυβέρνηση έχει κάνει συμφωνία με τον Δήμο Μονάχου, στην οποία προβλέπεται και ανταλλαγή ακινήτων.