Παναγιώτης Φαραντάτος: “Δεν υπάρχει κίνδυνος θερμού επεισοδίου με την Τουρκία”

Απόλυτα καθησυχαστικός σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, εμφανίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, Παναγιώτης Φαραντάτος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Status Radio 94.2.

«Ως εκ τούτου δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας με την έννοια του θερμού επεισοδίου με την Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα ο Στρατηγός και ακριβώς λόγω της ιδιότητας του, η δήλωση αυτή αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα.

Ο κος Φαραντάτος, υπήρξε στέλεχος “πρώτης γραμμής” κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στον Ελληνικό Στρατό, με πολυετή παρουσία και στη Θράκη. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι κατά την 35ετή σταδιοδρομία του στον στρατό υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις, ανάλογα με τον βαθμό του. Συνολικά υπηρέτησε 15χρόνια σε παραμεθόριες περιοχές εκ των οποίων 10 χρόνια στη Θράκη. Διοίκησε το 503 Τάγμα Πεζικού στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας (1996), το 2ο Μ/Κ Τάγμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου- ΕΛΔΥΚ (2001-2003), την 50 Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού στο Σουφλί(2011-2013) και την ΧΙΙ Μ/Κ Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη(2014-2015).

Διετέλεσε επιτελής και στη συνέχεια Δ/ντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (2004-2009), θέση από την οποία προετοίμαζε τις συνομιλίες του ΥΕΘΑ και των ΥΦΕΘΑ στις διμερείς επαφές τους και τη συμμετοχή τους στα συμβούλια ΝΑΤΟ και ΕΕ, την προώθηση της αμυντικής συνεργασίας με τις χώρες των Βαλκανίων και του Εύξεινου Πόντου. 

Τα στοιχεία αυτά είναι αρκετά για να πειστεί κανείς ότι ο Παναγιώτης Φαραντάτος είναι από τους ανθρώπους, που μπορούν να λένε ότι “γνωρίζουμε πολύ καλά τις «αντοχές» της Τουρκίας” και αυτό να μην είναι απλά ένα καθησυχαστικό σχόλιο, αλλά μία δήλωση ουσίας.