Τα καλοκαίρια της Αλεξανδρούπολης έχουν πλέον θερινό σινεμά

Με ένα εθνογραφικό ντοκιμαντέρ και πολύ κόσμο ξεκίνησαν οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Αλεξανδρούπολης στον θερινό κινηματογράφο “Φλοίσβο” στην παραλία του ΕΟΤ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης πήρε κατά παραχώρηση (για δύο έτη) τη χρήση του θερινού κινηματογράφου από την ΤΙΕΔΑ και θα του δώσει ζωή μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η πρεμιέρα ξεκίνησε με το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη “Μικρές Ιστορίες Ρομά”, το οποίο σκιαγραφεί τη ζωή της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας που τα μέλη της ζουν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας με τις βασικότερες εστίες τους να βρίσκονται στην Αττική.

Ο Σταύρος Ψυλλάκης και οι “Ιστορίες” του έδωσαν τη σκυτάλη στο μουσικό συγκρότημα “Balkanatolia” από την Κομοτηνή και έτσι η βραδιά έκλεισε με έθνικ ακούσματα από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία, τη Γεωργία και αλλού. Οι “Balkanatolia” είναι ένα μουσικό συγκρότημα από την Κομοτηνή που αποτελείται από χριστιανούς και μουσουλμάνους, οι οποίοι διασκευάζουν και τραγουδούν τη μουσική παράδοση των θρησκευτικών ομάδων στις οποίες ανήκουν, επί 25 συναπτά έτη.

Το διπλό event της πρεμιέρας παρακολούθησαν πλήθος κόσμου, που γέμισαν ασφυκτικά τον “Φλοίσβο”, χαρίζοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη διοργάνωση που με τόσο κόπο σχεδίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Κινηματογραφικής Λέσχης, του οποίου προεδρεύει η κα Χρύσα Αθανασίου.

“Ευχαριστώ όλο τον κόσμο και ελπίζω την ίδια στήριξη να έχει ο Φλοίσβος” ολο το καλοκαίρι, παρατήρησε η ιδια σχολιάζοντας τη βραδιά στο “R”, ενημερώνοντας παράλληλα ότι πλέον το πρόγραμμα των προβολών άρχισε κανονικά και θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα του Σεπτέμβρη. Σε αυτό το διάστημα θα προβληθούν ταινίες για όλα τα γούστα, από διάφορες χρονικές περιόδους ενώ τον Αύγουστο θα προβληθούν και πολύ παλιές ταινίες, που ανήκουν μεν στη σφαίρα του κλασσικού, αλλά έχουν αποσυρθεί.

Τη βραδιά των εγκαινίων πλαισίωσε ένας υπέροχος χειροποίητος μπουφές, ενώ στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, το κυλικείο του “Φλοίσβου” διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο μπαρ και τη Σοφία που είναι πάντα πρόθυμη να εξυπηρετήσει.