Πάνω από 100 παράτυποι μετανάστες διανυκτέρευσαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Πάνω από 100 πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά πέρασαν τη νύχτα σε αποθήκες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ενδεχομένως να περάσουν και την αποψινή.

Ο λόγος για αυτή τη διανυκτέρευση, δεν είναι άλλος από την έλλειψη χώρου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας, αφού τις τελευταίες ημέρες ήταν πάρα πολλοί οι διακινούμενοι που εισήλθαν στον Έβρο.

Μόνο το Σαββατοκύριακο, εντοπίστηκαν στο Θρακικό Πέλαγος 71 άτομα και άλλα 100 τη Δευτέρα, με τα πληρώματα του Λιμενικού Σώματος να κάνουν συνεχή δρομολόγια για την ασφαλή μεταφορά τους από τα ανοιχτά στην ακτή.

Μόνο το άθροισμα των διακινούμενων αυτές τις τρεις ημέρες, καλύπτει σχεδόν την χωριτικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου και ελλείψει άλλης υποδομής στον Έβρο και τη Θράκη εν γένει, η διανυκτέρευση των ανθρώπων αυτών στο λιμάνι, ήταν “μονόδρομος”.

Την ιδια ώρα, ο όγκος των διακινούμενων στο Θρακικό Πέλαγος έχει προκαλέσει απόγνωση στα μέλη του Λιμενικού Σώματος, αφού τείνει να γίνει μη διαχειρίσιμος από την υπάρχουσα δύναμη και ως εκ τούτου ζητούν άμεση ενίσχυση προσωπικού. Επιπλέον, έχουν υποβάλλει αίτημα ενίσχυσης των θαλάσσιων περιπολιών και στην ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή Frontex.