Ο Παναγιώτης Φαραντάτος θέλει να σπάσει το ταμπού του πατριωτισμού

Ο Παναγιώτης Φαραντάτος έως τώρα είχε συνδέσει το όνομά του με τη θητεία του στον Ελληνικό Στρατό. Μία θητεία, που τερματίστηκε προ μερικών ετών ευδοκίμως, αλλά και μία θητεία η οποία μετράει πολλές ημέρες στον Έβρο. Τόσες πολλές, ώστε ο ίδιος να θεωρεί πλέον τον Έβρο “πατρίδα του”.

Με τα δικά του λόγια “η Πατρίδα είναι ταυτισμένη με τους ανθρώπους της”. Και επειδή πιστεύει ότι αυτό το αξίωμα, όχι μόνο το ασπάζεται, αλλά και το υπηρετεί η Νέα Δημοκρατία, αποφάσισε να συμπορευτεί μαζί της στο δρόμο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και να θέσει εαυτόν στη διάθεση του κόμματος και στην κρίση των Εβριτών. Θεωρεί δε, μεγίστη τιμή την επιλογή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Έχω υπηρετήσει στο νομό, χρόνια πολλά, μαζί με πολλούς από εσάς, προστατεύοντας τα ιερά και τα όσια του τόπου μας.

Στη μακρά αυτή διαδρομή, γνώρισα πρόσωπα αγαπητά, στρατιώτες και πολίτες υπεύθυνους, και που χρόνια πολλά, δώσαμε μαζί μικρές και μεγάλες μάχες για την ασφάλεια και για την επιτυχή πορεία του ΕΒΡΟΥ μας, λέει ο ίδιος απαντώντας στο ερώτημα “Γιατί στον Έβρο;”, τον οποίο θεωρεί κομμάτι της καρδιάς του.

Συνεκδοχικά, στο ερώτημα “Γιατί στην πολιτική;” η απάντησή του είναι “γιατί έμαθα να μάχομαι, ενώ στο ερώτημα “Γιατί με τη Νέα Δημοκρατία;” η απάντησή του είναι: “Γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι αγαπά την Ελλάδα περισσότερο από το Κόμμα”. 

Ο Παναγιώτης Φαραντάτος είναι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι τον ΣΥΡΙΖΑ “καθεστωτική αριστερά που ισοπέδωσε κάθε αξία που ήταν αντίθετη με τη δική της νοοτροπία” και γι’ αυτό συστρατεύεται με τη Νέα Δημοκρατία: “για να να αντιμετωπίσουμε την αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, με τις ιδεολογικές της εμμονές, που θεωρεί μίασμα τη θρησκεία, την αριστεία, την αξιολόγηση. Που θεωρεί εθνικιστικό και ακραίο να θες να προστατεύσεις τα σύνορά της χώρας σου, να θες ασφάλεια στην γειτονιά σου. Που θεωρεί ακραίο να είσαι περήφανος για τη Μακεδονία μας”. 

Άλλωστε ένας από τους βασικούς του στόχους -κοιτώντας πάντα τη μεγάλη εικόνα- είναι όπως λέει ο ίδιος: “να πάψει ο πατριωτισμός να αποτελεί λέξη ταμπού”.