Εκτός ψηφοδελτίου ΝΔ ο Σταύρος Κελέτσης – Δείτε πώς σχολίασε την εξαίρεσή του

Με τη φράση του Χαρίλαου Τρικούπη «ανθ’ ημών, Γουλιμής» σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, που τον θέλει εκτός ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ο Σταύρος Κελέτσης.

Με την ανάρτησή αυτή στο Facebook, ο κος Κελέτσης επιβεβαίωσε τη φημολογία των τελευταίων ημερών, που ήθελε τον Παναγιώτη Φαραντάτο να επιλέγεται τελικά από τη Νέα Δημοκρατία ως υποψήφιος βουλευτής για τον Έβρο.

Η υποψηφιότητα Φαραντάτου, προκάλεσε συζητήσεις και ερωτηματικά, καθώς ήταν προφανές ότι η επιλογή του, θα έθετε εκτός κούρσας κάποιον άλλον, αφού εδώ και μήνες κυκλοφορεί συγκεκριμένη «εξάδα» ατόμων για το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτός ο «κάποιος» λοιπόν, ήταν ο Σταύρος Κελέτσης, που επιβεβαίωσε την εξαίρεσή του με μία ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη.

«Ανθ’ ημών, Γουλιμής»

Η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιήθηκε από τον Χαρίλαο Τρικούπη όταν το 1895 είχε ηττηθεί στις Εκλογές ακόμη και στην δική του εκλογική περιφέρεια που ήταν το Μεσολόγγι. Νωρίτερα, το 1835, ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε πει την ιστορική φράση «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»,  που είχε σημάνει την αποτυχία της πολιτικής που προσπαθούσε να εφαρμόσει.

Έτσι, ο λαός τον «τιμώρησε» στις Εκλογές του Απριλίου του 1895, οπόταν και δεν είχε καταφέρει καν να εκλεγεί. Ο πολιτικός του αντίπαλος στην περιφέρεια του Μεσολογγίου ήταν ο Μιλτιάδης Γουλιμής, γι’ αυτό και είχε σχολιάσει την ήττα του με τη φράση «ανθ’ ημών Γουλιμής».