Με μήνυμα προς την Τουρκία εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο ο Αλέξης Τσίπρας

Με ένα σαφές μήνυμα προς την Τουρκία εγκαινίασε την προεκλογική περίοδο ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου, έκανε μία ομιλία στην οποία συμπεριέλαβε και μήνυμα προς τους γείτονες της Ελλάδας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει μια Μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και ασφάλεια” για να συμπληρώσει: Ασφάλεια που νιώθουμε και προς την Ανατολή, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις μας δίνουν καθημερινά το μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε οιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Όπου πλέον οι γείτονές μας γνωρίζουν καλά ότι όσο αγνοούν την ανάγκη για διάλογο και συνεργασία θα συνεχίσουν να χάνουν ερείσματα και στηρίγματα διεθνώς”. 

Η ομιλία του πρωθυπουργού είχε σαφή προεκλογικό χαρακτήρα και κατά διάρκεια της παρουσίασε με αδρές γραμμές το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο ξεκινά από “από τον μεγάλο εθνικό στόχο την ανάκτηση της κανονικότητας στην αγορά εργασίας στον τόπο μας”. Ως βασικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε τα εξής:

– 500.000 νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας την επόμενη τετραετία.
– Περεταίρω αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% τόσο για το 2020 όσο και για το 2021.
– 10.000 μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία και 15.000 στην Παιδεία.
– Όλα τα παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλους “τους νέους να βγουν μπροστά. Να διεκδικήσουν και  να απαιτήσουν μια καλύτερη Ελλάδα. Να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους […] να δημιουργήσουμε μαζί τη Νέα Ελλάδα”.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τον σχεδιασμό του για την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ολόκληρη η ομιλία και παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, εδώ: