Έβρος: Πούλησε εισιτήρια του ΚΤΕΛ σε παράτυπους μετανάστες και βρέθηκε κατηγορούμενη!

Στο εδώλιο της κατηγορουμένης βρέθηκε μία γυναίκα από τον Έβρο η οποία πούλησε -νομίμως- εισιτήρια του ΚΤΕΛ σε παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι ομως είχαν πλαστά ταυτοποιητικά έγγραφα!

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος που την εκπροσώπησε στο Εφετείο Θράκης, η γυναίκα διατηρεί καφενείο σε παραμεθόριο χωριό του Έβρου, στο οποίο πουλάει με νόμιμη άδεια και εισιτήρια του ΚΤΕΛ. Σε αυτό το πλαίσιο, πούλησε τα εισιτήρια και στους παράτυπους μετανάστες, οι οποίοι όμως διαπιστώθηκε τελικά ότι κατείχαν πλαστά έγγραφα, κάτι βέβαια που η γυναίκα δεν μπορούσε να γνωρίζει την ώρα που ασκούσε την εμπορική της δραστηριότητα.

Η γυναίκα αντιμετώπισε τρεις πολύ σοβαρές κατηγορίες: 1) διευκόλυνση εισόδου λαθρομεταναστών στην χώρα 2)  ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και 3) νομιμοποιήση εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα, για τις οποίες αθωώθηκε μεν, αλλά ύστερα από μία μακρά και επίπονη διαδικασία.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της Πάρης Παπαδάκης: “Τέτοια υπόθεση δεν πρέπει να έχει εκδικαστεί ξανά στο παρελθόν. Είναι πολύ τραβηγμένη, διότι γεννάται το ερώτημα πως είναι δυνατόν να κατηγορηθεί η γυναίκα που πουλούσε νόμιμα τα εισιτήρια και όχι οι οδηγοί του ΚΤΕΛ που τους μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για αστεία υπόθεση που όμως μπορεί να βρεθείς κατηγορούμενος αντιμέτωπος με πολύ βαριές ποινές καθείρξεως και στέρηση της ελευθερίας σου”.