Οι Baila Conmigo έγιναν 10 ετών και γιόρτασαν με ένα μεγάλο πάρτι

Δέκα χρόνια ζωής συμπλήρωσε φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Baila Conomigo της Αλεξανδρούπολης και η επέτειος αυτή ήταν λόγος για ένα (ακόμη) μεγάλο πάρτυ, που φιλοξενήθηκε στον Ορίζοντα.

Baila Conmigo θα πει ‘χορέψτε μαζί μου’ και αυτό για το οποίο είναι πλέον περήφανα τα μέλη του είναι γιατί “φέραμε τη Latin κουλτούρα στην Αλεξανδρούπολης”, όπως λέει στο “R” ο πρόεδρος Δημήτρης Σιδηράς.

“Είμαστε ο πρώτος Σύλλογος στην Αλεξανδρούπολης με Latin ακούσματα και είμαστε πιστοί στην παράδοση. Κάνουμε μόνο αργεντίνικο τάνγκο και κουβανέζικη σάλσα και πρόσφατα βάλαμε ρούμπα και τσα-τσα. Είμαστε αυτοί που καθιερώσαμε τις Latin βραδιές στην Αλεξανδρούπολη και ο μοναδικός σύλλογος που διοργανώνουμε στην πόλη μιλόνγκες (βραδιές τάνγκο)”, λέει ο Δημήτρης.

Μιλώντας για “παράδοση”, ο Δημήτρης εξηγεί ότι και αυτοί οι χοροί “είναι παραδοσιακοί, απλώς δεν είναι ελληνικοί παραδοσιακοί. Αλλά έχουν μία κουλτούρα και μία ιστορία και μία παράδοση, που όσο πιο πολύ γνωρίζεις αυτά τα είδη χορού, τόσο πιο πολύ θέλεις να ταξιδέψεις με τη μουσική στα μέρη από τα οποία προέρχονται”.

Για το πάρτυ του Συλλόγου Baila Conmigo πάντως, ταξίδεψαν στην Αλεξανδρούπολη μέλη αντίστοιχων συλλόγων από την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Καβάλα, την Αθήνα και τη Θεσαλονίκη.

Το συγκεκριμένο πάρτυ είχε τον επετειακό χαρακτήρα της δεκαετίας, όμως κάθε χρόνο αυτή την εποχή ο Σύλλογος κάνει ένα πάρτυ για να αποχαιρετίσει τη χρονιά που φεύγει, οπότε ο στόχος του φετινού ήταν διπλός.

Πάντως, οι Baila Conmigo δεν σταματούν εδώ, αφού μπορεί τα μαθήματα να διακόπτονται για το καλοκαίρι, όμως οι Latin βραδιές θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του και μάλιστα φέτος δίνεται έμφαση στο Φάρο. “Θα διοργανώνουμε καλοκαιρινές τάνγκο βραδιές στον Φάρο, γιατί θέλουμε και εμείς να τον αναδείξουμε”, ανέφερε ο Δημήτρης.

[+] info 

Ο Σύλλογος Baila Conmigo βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Βοσπόρου. 

Μεταξύ άλλων τρέχει και το λεγόμενο “Tango Project” το οποίο είναι ένα τριετές σεμινάριο με εισηγητή τον Ερμή Καραμπούλα.