Παραμένει πρόεδρος των AHEPA Αλεξανδρούπολης ο Απόστολος Κυριακίδης

Μία ακόμη θητεία στην προεδρεία του παραρτήματος HJ21 “Δημόκριτος” των AHEPA Αλεξανδρούπολης θα διανύσει ο Απόστολος Κυριακίδης, ο οποίος επανεξελέγη στις πρόσφατες εκλογές. Το σύνολο του Συμβουλίου απαρτίζουν οι: Γιάννης Βαβίας (Αντιπρόεδρος), Παντελής Μακρής (Γραμματέας), Ιωάννης Σαρρίδης (Ταμίας), Δημήτρης Βράκας (Τελετάρχης).

Ένα μεγάλο στοίχημα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του “Δημόκριτου”, είναι η προώθηση του project της Αλεξανδρούπολης ή αλλιώς η ανέγερση του Μουσείου των AHEPA στο πρώην ΠΙΚΠΑ, το οποίο θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα και το οποίο ήδη τροχοδρομεί, όπως παρατήρησε και ο Κυβερνήτης Ελλάδος των AHEPA Στάθης Κεφαλίδης, που παρακολούθησε τη διαδικασία των εκλογών, επειδή θεωρεί “καθήκον, υποχρέωση και ευχαρίστηση να παραβρίσκεται σε αυτές τις διαδικασίες”, όπως είπε, εξάροντας το έργο του Προέδρου του “Δημόκριτου” Απόστολου Κυριακίδη.

Στις 15 Ιουνίου το Πανελλήνιο Συνέδριο των AHEPA 

Ο Κυβερνήτης Ελλάδος των ΑΗΕΡΑ Στάθης Κεφαλίδης, που έλκει την καταγωγή του από την Κομοτηνή, ολοκληρώνει και αυτός την πρώτη του θητεία στο συγκεκριμένο αξίωμα και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο Πανελλήνιο Συνέδριο της οργάνωσης που θα γίνει στις 15 Ιουνίου.

Κάνοντας έναν μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε ο κος Κεφαλίδης σημείωσε: “Ολοκληρώθηκαν 40 τμήματα σε όλη την Ελλάδα, δημιουργήθηκε γραφείο έμμισθο στην Αθήνα και στις προτεραιότητας μας είναι το Μουσείο στην Αλεξανδρούπολη.

Ένα μεγάλο έργο είναι και η βιβλιοθήκη του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στην Αθήνα, την οποία μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν όλοι οι γιατροί, καθώς περιέχει σημαντικά επιστημονικά συγγράμματα. 

Στο ίδιο Νοσοκομείο, με απόφαση του Ύπατου Συμβουλίου αποφασίστηκε να κατασκευαστεί μία σύγχρονη Μοναδα Πλαστικής Χειρουργικής και Αποκατάστασης Εγκαυμάτων, και αυτό προέκυψε από την πυρκαγιά στο Μάτι. Τα χρηματα που μάζεψαν οι ΑΗΕΡΑ θα τα διαθέσουν γι αυτό το σκοπό και θα μαζευτούν κι άλλα”.

Όλο αυτό το έργο οφείλεται “στα πολύ καλά μέλη μας, στα πολύ καλά Διοικητικά Συμβούλια που δουλεύουν και ένα από αυτά είναι και ο Απόστολος Κυριακίδης” τόνισε ο κος Κεφαλίδης, υπογραμμίζοντας ακόμη πώς “βασικός στόχος των ΑΗΕΡΑ είναι η προώθηση των αρχών του Ελληνισμού, που βρίσκονται στο υπογάστριο του δυτικού κόσμου και σήμερα έχουν μεν χαθεί, αλλά αναζητώνται. Αυτές είναι μεταξύ άλλων η Αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία, το ενδιαφέρον για το διπλανό, η ανάδειξη της αριστείας και αυτές υπηρετούν οι ΑΗΕΡΑ και τις διακονούν παγκοσμίως”.