Ένα Δημοτικό Σχολείο της Αλεξανδρούπολης δεν θα πάει ημερήσια εκδρομή

Μάλλον εξαίρεση θα αποτελούν φέτος οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης, αφού το σχολείο τους δεν θα πραγματοποιήσει την “παραδοσιακή” ημερήσια εκδρομή.

Αυτό προκύπτει από ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και την έχει διαθέσει μέσω των social media στο ευρύ κοινό. Από αυτή την ανακοίνωση μαθαίνουμε ότι η μη πραγματοποίηση της ημερήσιας εκδρομής προέκυψε από “απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και της διεύθυνσης του (σχολείου)”.

Στην ανακοίνωση του, ο Σύλλογος υποστηρίζει ότι η εκτέλεση της εκδρομής εμπίπτει στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και θεωρείται “σχολική δράση” σύμφωνα με τα οριζόμενα από το αρθ. 16 του ΠΔ 79/2017. 

Στην κατακλείδα της ανακοίνωσης τους, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, αναφέρουν: Θα θέλαμε λοιπόν σαν γονείς που πρωτίστως σκοπός μας είναι να στηρίζουμε και να υποστηρίζουμε το σύννομο και που ειλικρινά ενδιαφερόμαστε για το τι συμβαίνει στο σχολείο των παιδιών μας, να ενημερωθούμε για το ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφαση της μη πραγματοποίησης της ημερήσιας εκδρομής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, έτσι ώστε να μπορέσουμε και εμείς να εξηγήσουμε στα παιδιά μας γιατί θα είναι ίσως τα μοναδικά παιδιά της Αλεξανδρούπολης που δεν θα πάνε ημερήσια φέτος εκδρομή”.