Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Πύρρειος” νίκη του Βαγγέλη Λαμπάκη

Ξανά στις κάλπες θα προσέλθουν την Κυριακή 02 Ιουνίου οι ψηφοφόροι του δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού η κάλπη της 26ης Μαΐου δεν ανέδειξε αυτοδύναμη παράταξη. Λίγο μετά τις 23.00 το βράδι των εκλογών και τέσσερις ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης, ο Βαγγέλης Λαμπάκης έμπροσθεν του εκλογικού του κέντρου δήλωσε ότι το αποτέλεσμα “για μας δεν είναι ούτε θετική, ούτε αρνητική έκπληξη”. Την ώρα εκείνη, το ποσοστό της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” κυμαινόταν περίπου στο 40% και ο κος Λαμπάκης το χαρακτήρισε ως “μεγάλη νίκη”, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη φορά που η παράταξή του συμμετείχε σε εκλογές.

Γιάννης Ζαμπούκης: “Απέδωσε ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών”

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιάννη Ζαμπούκη, που ηγήθηκε της παράταξης “Δήμος για όλους Πρώτα εσύ”. Στις δηλώσεις του λίγο πριν τα μεσάνυχτα και όταν το ποσοστό του κυμαινόταν περίπου στο 23% ο κος Ζαμπούκης είπε μεταξύ άλλων: “Ευχαριστούμε όλους τους συνδημότες που συμμετείχαν με ένα τόσο υψηλό ποσοστό σε μία πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη. Σήμερα οι συνδημότες επέλεξαν τους κωπηλάτες που θα οδηγήσουν το πλοίο που λέγεται Δήμος Αλεξανδρούπολης στην επόμενη πενταετία”. 

Στρέφοντας το βλέμμα προς τον δεύτερο γύρο, ο κος Ζαμπούκης εκτίμησε ότι “την επόμενη Κυριακή γκρεμίζουμε όλοι μαζί την μοναρχία του κου Λαμπάκη“, ενώ ο Βαγγέλης Λαμπάκης επί του ίδιου θέματος τόνισε ότι “σας περιμένουμε στην βέβαια νίκη την επόμενη Κυριακή”.

Τελευταίος έκοψε το νήμα ο Δημήτρης Λαζόπουλος 

Την ψήφο των δημοτών της Αλεξανδρούπολης στις εκλογές της 26ης Μαΐου ζήτησαν συνολικά έξι παρατάξεις. Αυτή που κατέλαβε την έκτη και τελευταία θέση, ήταν η παράταξη “Ενότητα για μια νέα πορεία”, με επικεφαλής τον Δημήτρη Λαζόπουλο που είχε λάβει και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ο πολίτης έδωσε το μήνυμα ‘όχι στις αυτοδυναμία'”, σχολίασε επί του αποτελέσματος ο Δημήτρης Λαζόπουλος, ο οποίος διευκρίνισε ότι θα συνεργαστεί με όποιον συμφωνεί με το προγραμματικό πλαίσιο της παράταξής του.

Ο Βαγγέλης Μυτιληνός που είχε την ευθύνη της παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”, εξέφρασε την εκτίμηση ότι “ο κόσμος στιχήθηκε στις κομματικές γραμμές και ψήφισε Λαμπάκη και Ζαμπούκη”, ενώ όσον αφορά το από δω και πέρα, σημείωσε ότι “συμφωνίες και παρασκήνιο, εμάς δεν μας αφορούν. Εμείς θα δώσουμε τις μάχες μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο”. 

Ο κος Μυτιληνός κατέλαβε την πέμπτη θέση, ενώ αμέσως προηγούμενος του κατέληξε ο Σάββας Δευτεραίος διατηρώντας τον ίδιο αριθμό εδρών και στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Παύλος Μιχαηλίδης με την παράταξη “ανάσα για την Αλεξανδρούπολη” και ποσοστό περίπου 15%, το οποίο του διασφαλίζει ± 6 έδρες.

[την ώρα που συντάχθηκε το ρεπορτάζ η καταμέτρηση των ψήφων βρισκόταν σε εξέλιξη. Παρακολουθήστε την τελική κατάταξη πατώντας εδώ].