Συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με το προσωπικό του συμβουλευτικού σταθμού του ΚΕΘΕΑ στην Αλεξανδρούπολη

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης  Σάββα Δευτεραίο συναντήθηκε με το προσωπικό του συμβουλευτικού σταθμού του ΚΕΘΕΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για το έργο του σταθμού στην πρόληψη από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο. Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΚΕΘΕΑ με τους μειωμένους προϋπολογισμούς από το Υπουργείο Υγείας να αποτελούν μόνιμη κατάσταση , αλλά και την υποστελέχωση πράγμα που υπονομεύει το έργο του σε μια περίοδο που οι εξαρτήσεις απλώνονται καθώς και οι αντιστάσεις απέναντι σ’ αυτές.


Το ΚΕΘΕΑ παρόλα αυτά έχει  συνεχή ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων προσπαθώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της κοινωνίας. Το ΕΣΠΑ με την επικείμενη χρηματοδότηση αποτελεί έναν ευκαιριακό τρόπο χρηματοδότησης των δράσεων χωρίς όμως να εξασφαλίζεται έτσι ο μακροχρόνιος σχεδιασμός που απαιτούν τα προγράμματα πρόληψης , απεξάρτησης, επανένταξης.

Ο  Σ Δευτεραίος  δήλωσε πως η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ εκτιμούν ιδιαίτερα τη συμβολή και την παρουσία του ΚΕΘΕΑ γενικά αλλά ιδιαίτερα από το 2002 που  εγκαταστάθηκε στην πόλη. Ο υπεύθυνος του προγράμματος είπε πως  «κοιτάζουμε στην ίδια κατεύθυνση, μιλάμε την ίδια γλώσσα» μαζί σας στο ζήτημα της πρόληψης και της απεξάρτησης και ευχαρίστησε την αντιπροσωπία που όχι μόνο προεκλογικά αλλά πάντα οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στηρίζουν το έργο του Συμβουλευτικού Σταθμού.

Βασικές διεκδικήσεις από το Δήμο είναι οι κτιριακές υποδομές και ο εξοπλισμός  (πχ εργαστήρι Ηλεκτρονικών Υπολογιστών), ζητήματα στα οποία δεν υπήρξε ανταπόκριση από το Δήμο. Σοβαρό θέμα αποτελεί η ένταξη απόφοιτων του ΚΕΘΕΑ σε προγράμματα του Δήμου κατάρτισης και εκπαίδευσης ,πχ Δια βίου Μάθησης, και ακόμη πιο σημαντικό η υποστήριξη αυτών των ανθρώπων στην επαγγελματική τους αποκατάσταση .