Μαρία Μήρτζου: “Η απάντηση στις προκλήσεις είναι: Πόλη και Πολίτες”

Η Μαρία Μήρτζου είναι μία γυναίκα 48 ετών, που συμμετέχει στις Εκλογές της 26ης Μαΐου ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την παράταξη “Πόλη και Πολίτες του Βαγγέλη Λαμπάκη”. Μιλώντας στο “R”, συστήνεται και εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν να πάρει την απόφαση συμμετοχής στα κοινά καθώς όπως λέει “δεν υπάρχει χρόνος για πειράματα”. Αυτά είναι όσα μας είπε:

Είμαι η μητέρα του Νικόλα και του Ορέστη και αναφέρω πρώτα αυτούς γιατί στα δικά τους μάτια βλέπω καθημερινά την υποχρέωσή μου να δουλέψω για ένα καλύτερο αύριο.

Ονομάζομαι Μαρία Μήρτζου, είμαι 48 ετών και ζω στην Αλεξανδρούπολη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο χωρίο της μητέρα μου Χρυσούλας, την Άνθεια, αν και ο πατέρας μου, Βασίλης, καταγόταν από τον Μαΐστρο.

Ως σύζυγος στρατιωτικού, έχω ζήσει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι η Αλεξανδρούπολη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλες περιοχές της χώρας μας. Αντίθετα, πιστεύω ότι ο Δήμος μας, μετά τα οκτώ χρόνια διοίκησης της παράταξης Πόλη και Πολίτες, αποτελεί πλέον παράδειγμα προς μίμηση.

Τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς ήταν που με έπεισαν να συνταχθώ κι εγώ στον αγώνα της παράταξης Πόλη και Πολίτες, του Βαγγέλη Λαμπάκη, και να συμμετέχω στις εκλογές της 26ης Μαΐου, επιλέγοντας το λεγόμενο «κεντρικό» ψηφοεδέλτιο.

Θεωρώ ότι ο Βαγγέλης Λαμπάκης και οι συνεργάτες του διαχείριστηκαν άριστα τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που προέκυψαν στην Ελλάδα την τελευταία  δεκαετία και κατάφεραν όχι μόνο να προστατέψουν την Αλεξανδρούπολη, αλλά τελικά να τη βάλουν σε μία αναπτυξιακή τροχιά, η οποία πρέπει να συνεχιστεί και τελικά να απογειωθεί.

Είμαι γυναίκα και η υποψηφιότητα μου στις εκλογές στοχεύει να ενδυναμώσει την παρουσία των γυναικών στην πολιτική σκηνή, επειδή πιστεύω στην ισότητα των φύλων, στις ίσες ευκαιρίες, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε φύλου, που όταν συνδυάζονται μεταξύ τους, δημιουργούν συνταγή επιτυχίας.

Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας καθώς μαζί με τον σύζυγό μου, διαχειρίζομαι το κυλικείο του Δημαρχείου. Συνεπώς γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα της μικρομεσαίας επιχείρησης, την προσφορά των επιχειρήσεων αυτών στην ανάπτυξη της Οικονομίας και θεωρώ ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να τους δώσει ένα χέρι βοήθειας – ίσως μάλιστα ένα χέρι που η κεντρική εξουσία δεν τους απλώνει τόσο εύκολα.

Η βιωματική μου εμπειρία είναι το «όπλο» μου για να προβάλω τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, να απαιτήσω τις λύσεις που μπορεί να δώσει η Αυτοδίοικηση, αλλά και για να δημιουργήσω τις απαραίτητες συμμαχίες ώστε η Αυτοδιοίκηση να σταθεί στο πλευρό μας σε διεκδικήσεις που πρέπει να γίνουν σε υψηλότερο επίπεδο.

Ζω την καθημερινότητα του Δημαρχείου. Η θέση μου, μού επιτρέπει να παρατηρώ τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή αλλά και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κατά μόνας. Πιστεύω ότι η μεταξύ τους συνεργασία είναι το κλειδί για την περαιτέρω εξέλιξη του Δήμου μας και είμαι σίγουρη ότι έχω τη δυνατότητα να την ενισχύσω.

Σε αυτές τις εκλογές ζητώ την ψήφο σας, αλλά κυρίως ζητώ την εμπιστοσύνη σας, κοιτώντας σας στα μάτια.

Είπα και στην αρχή ότι στα μάτια του Νικόλα και του Ορέστη διαβάζω καθημερινά την υποχρέωσή μου να προσπαθήσω για ένα καλύτερο αύριο και λέω, κλείνοντας, ότι τα μάτια του Νικόλα και του Ορέστη είναι τα μάτια κάθε παιδιού, κάθε νέου ανθρώπου αυτού του Δήμου, που τους χρωστάμε ένα καλύτερο αύριο, το οποίο σύντομα θα είναι «χθες».  Γι’ αυτό, δεν περισσεύει χρόνος για πειράματα.

Η απάντηση στις προκλήσεις των καιρών είναι μία: Πόλη και Πολίτες.