Δ. Αδαμίδης: «Νοσοκομείο Διδυμοτείχου αυτονόμηση με προίκα: η αντιστροφή της πορείας»

Το 2012-2015 όταν η κρατούσα πολιτική ήταν η αποδυνάμωση της Δημόσιας Υγείας,  η κατάργηση της δωρεάν πρόσβασης στα νοσοκομεία, η χρέωση των ανασφάλιστων, η εκχώρηση υπηρεσιών των νοσοκομείων σε εργολαβικές εταιρείες, το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου συγχωνεύτηκε με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με στόχο τη σταδιακή κατάργησή του. Οι κενούμενες οργανικές θέσεις λόγω των μαζικών αποχωρήσεων καταργήθηκαν και το προσωπικό περιορίστηκε δραστικά. 6 χρόνια μετά τον τελευταίο διορισμό, είχα τη τύχη να είμαι ο πρώτος διοικητής που διόρισε προσωπικό. Στο διάστημα από το 2015 μέχρι σήμερα, εν μέσω κρίσης δηλαδή,  διορίστηκαν 69 υπάλληλοι (10 μόνιμοι γιατροί ΕΣΥ, 15 επικουρικοί γιατροί, μόνιμο νοσηλευτικό προσωπικό 12, επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό 2, από ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ 28 άτομα διαφόρων κλάδων και 2 διοικητικοί από προκήρυξη του 1998), ενώ 4 προκηρύξεις έμειναν άγονες. Το ίδιο διάστημα 8 γιατροί ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Αλεξ/λης βοήθησαν το Γ.Ν.Διδ/χου να αντιμετωπίσει τα κενά που είχαν δημιουργηθεί. Σήμερα προχωράμε στην προκήρυξη 17 νέων θέσεων (6 μόνιμων θέσεων γιατρών ΕΣΥ, 3 επικουρικών γιατρών και 8 νοσηλευτών), ενώ η αλλαγή του κανόνα από 1 προς 7 σε 1 προς 5 και από 1/1/2019 σε 1 προς 1 μας εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το προσωπικό, αλλά αντίθετα σταδιακά θα αυξάνεται.

Αυτή είναι η προίκα που εξασφαλίσαμε στη ψηφισμένη αυτονομία του Γ.Ν.Διδ/χου και σήμερα παραδώσαμε τη Διοίκηση με πλήρεις αρμοδιότητες στο νέο Διοικητή του Γ.Ν.Διδ/χου τον κο Χατζόπουλο, απομένει πλέον ένα ακόμα βήμα ο διορισμός ξεχωριστού Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα δύσκολα χρόνια περάσανε, μείναμε όρθιοι χάρις στις προσπάθειες του προσωπικού του νοσοκομείου, το οποίο και ευχαριστώ θερμά! ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ δυναμικά.

 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΓΝ ΕΒΡΟΥ

Δρ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ