Τοποθέτηση της Ν. Γκαρά για το ν/σ της ρύθμισης των 120 δόσεων σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και στους δήμους

Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου για τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων για οφειλές προς ταµείαΕφορία και δήµους. Το συγκεκριµένο νοµοσχέδιο περιλαµβάνει, επίσης, σειρά θετικών αλλαγών στα εργασιακά, επαναφέρει τις ρυθμίσεις και τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, απεγκλωβίζει χιλιάδες συμπολίτες μας που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης και δεν μπορούσαν να τη λάβουν λόγω χρεών, δίνει την ευκαιρία σε μηχανικούς, έπειτα από τη ρύθμιση χρεών να επανακτήσουν το δικαίωμα χρήσης του πτυχίου τους και ξαναβάζει στην αγορά εργασίας επιχειρηματίες, δίνοντας τους ξανά το δικαίωμα φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Κατά την τοποθέτησή της, η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει στην αξιωματική αντιπολίτευση τις διακριτές γραμμές που τη διαχωρίζουν από την Κυβέρνηση, σε ότι αφορά την εργασία, τον ρόλο του κοινωνικού κράτους, την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Συγκεκριμένα, η κα. Γκαρά υπογράμμισε πως “παρά την οικονομική κρίση, δώσαμε προτεραιότητα στην προστασία και τη στήριξη των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, ξαναστήσαμε υγιές ασφαλιστικό σύστημα, επανασυστήσαμε το κοινωνικό κράτος και τις δημόσιες δομές, με σκοπό τη στήριξη της κοινωνίας, ενισχύουμε νέους ασθενείς, συνταξιούχους, νέα ζευγάρια, παιδιά, επιστήμονες, εργαζομένους, μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλους αυτούς που για σας ήταν και είναι αόρατοι. “

Εκτός αυτού, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δέσμη των θετικών μέτρων  που ψηφίζονται επίσης σήμερα στη Βουλή και αφορούν στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και στα τρόφιμα από το 24 στο 13%, στη μείωση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο από το 13 στο 6%, που θα μειώσει δραστικά το κόστος παραγωγής καθώς και στη χορήγηση 13ης σύνταξης μέσα στον Μάιο.

Με θετικό πρόσημο, επομένως, η σημερινή συζήτηση, παρά την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τη μεριά της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας τα θετικά μέτρα ως προεκλογικά και αχρείαστα.

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κα. Γκαρά σημείωσε πως έμπρακτα και άμεσα:

– εκσυγχρονίζουμε το κράτος

– ενσωματώνουμε τις νέες τεχνολογίες

– ξαναφτιάχνουμε το κοινωνικό κράτος

– καταπατούμε τη διαπλοκή και τη διαφθορά

– στηρίζουμε και ενισχύουμε τους συμπολίτες μας

– δημιουργούμε προοπτική για τους νέους

– επαναφέρουμε την προστασία εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων