Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Αλεξανδρούπολης: “Δεν περιμέναμε και τίποτα καλύτερο!”

Από αυτούς που υπερασπίζονται τη συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, που συμμετέχουν στη μετάλλαξη των συνδικάτων σε μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των επιχειρηματικών ομίλων. Που επιχειρούν να βάλουν μπροστά τους ίδιους τους εργάτες να υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των αφεντικών. Να θάψουν κάθε αντίδραση, κάθε φωνή που θα εναντιώνεται στα σχέδιά τους.

Ο λόγος για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Ασπιώτη, που στηρίζει την ΠΑΣΚΕ (παράταξη του ΠΑΣΟΚ) στη ΓΣΕΕ και ταυτόχρονα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια με την παράταξη της ΝΔ του κ. Μέτιου και ο οποίος συνέχισε να δίνει τα διαπιστευτήριά του στους μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής.

 

Σε τηλεοπτική του παρέμβαση για τις εκλογές στην Περιφέρεια εξέφρασε την αγωνία του για τους «καημένους» βιομήχανους και λοιπούς επενδυτές, που υποφέρουν και δεν έχουν αρκετές φοροαπαλλαγές για να επενδύσουν, για τις δυσκολίες των επιχειρηματικών ομίλων και τη μικρή κερδοφορία τους και άλλα τέτοια δακρύβρεχτα. Τόσο καλά δεν τα λένε ούτε οι ίδιοι οι εργοδότες!

Σε όλη την ομιλία του, ο «εκπρόσωπος» των εργαζομένων, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για τα διαλυμένα εργασιακά δικαιώματα, για τις απολύσεις, για τους χαμηλούς μισθούς, για την ανασφάλιστη εργασία, για τα εργατικά ατυχήματα, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και όλα αυτά που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Εξάλλου, τα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα είναι κομμάτι από τις “παθογένειες”, όπως ονομάζει το κεφάλαιο, η ΕΕ, η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα με τους τοπικούς εκφραστές τους τα δικαιώματα των εργαζομένων,  που πρέπει να φύγουν για να γίνουν επενδύσεις. Αυτό εξέφρασε και ο εργοδοτικός “συνδικαλιστής” κ Ασπιώτης. Άξιος υποψήφιος του κεφαλαίου!

Οι εργαζόμενοι ξέρουν καλά ποιος είναι δίπλα τους και ποιος είναι απέναντί τους, κολαούζος των εργοδοτών. Θα δώσουν την απάντησή τους και στην κάλπη. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από όσους είναι στην ίδια πλευρά με τα αφεντικά τους.

Βάζουμε μπροστά την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης και του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων.

Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού,

ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση σε Δήμο και Περιφέρεια –

ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Δήμο Αλεξανδρούπολης –

μέλη της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου

Γιάννης Χιώνης

Δώρα Παλάζη