Α. Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης “πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος”

Με 153 ψήφους υπέρ, η κυβέρνηση έλαβε απόψε από την Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης. Σε σύνολο 289 βουλευτών που συμμετείχαν στην ονομαστική ψηφοφορία, αρνήθηκαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 136 βουλευτές. Η κυβέρνηση βγαίνει ενισχυμένη από την τριήμερη διαδικασία αφού την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση παρείχε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Ιωάννης Σαρίδης.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού:

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ενίσχυση των πολλών.  Όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, την επόμενη εβδομάδα όλα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης των πολλών, μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας θα γίνουν πράξη. Άμεσα. Όλα όσα αφορούν το 2019 θα ψηφιστούν την άλλη εβδομάδα και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από την μεθεπόμενη εβδομάδα. Είναι μία στρατηγική που αφορά την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας, το να νιώσουν οι πολίτες που ακόμη δεν έχουν αισθανθεί το τέλος της κρίσης και το τέλος των μνημονίων, να αισθανθούν στην καθημερινότητά τους, στη ζωή τους, ανάσα, ελάφρυνση και προοπτική.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την αύξηση των βουλευτών που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός απάντησε:

Είχα πει στην πρωτομιλία μου, απευθυνόμενος στον κύριο Μητσοτάκη ότι κινδυνεύει να «πάει για μαλλί και να βγει κουρεμένος». Νομίζω πως έτσι έγινε.

Αναχωρώντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε:

Έχουμε μία στρατηγική. Η οποία δεν είναι στρατηγική συγκυριακή ή ευκαιριακή.  Αυτά που ανακοινώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα τα έχουμε σχεδιάσει εδώ και δύο χρόνια. Και είναι μόνιμα μέτρα.